Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κραυγές γυναικών»: 11 μονόλογοι σταθμοί στο Τζένη Καρέζη

«Κραυγές γυναικών»: 11 μονόλογοι σταθμοί στο Τζένη Καρέζη

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Έντεκα σημαντικές ερμηνεύτριες η Αννα Βαγενά, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Τζένη Δριβάλα, η Ελένη Ερήμου, η Εύα Κεχαγιά, η Γιασεμί Κηλαηδόνη, η Υρώ Μανέ, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Καίτη Παπανίκα και η Γιώτα Φέστα θα συναντηθούν στο ανανεωμένο θέατρο Τζένη Καρέζηαπό τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου όπου […]

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Έντεκα σημαντικές ερμηνεύτριες η Αννα Βαγενά, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Τζένη Δριβάλα, η Ελένη Ερήμου, η Εύα Κεχαγιά, η Γιασεμί Κηλαηδόνη, η Υρώ Μανέ, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Καίτη Παπανίκα και η Γιώτα Φέστα θα συναντηθούν στο ανανεωμένο θέατρο Τζένη Καρέζηαπό τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου όπου θα παρουσιάσουν γυναικείους μονολόγους που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία κατά το παρελθόν υπό τον τίτλο «Κραυγές γυναικών».

H Άννα Βαγενά θα παρουσιάσει την Αγγέλα Παπάζογλου που αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις από κοινό και κριτικούς και ονομάστηκε «μάθημα ιστορικής μνήμης», η Κατερίνα Διδασκάλου την Πόρνη από πάνω ένα έργο που καταδύεται βαθιά στο γυναικείο ψυχισμό αναλύοντας δύσκολες αλήθειες και ψεύτικα όνειρα, η σοπράνο Τζένη Δριβάλα τη Φωνή της πεταλούδας.
Η Γιώτα Φέστα μέσα από την Αναγνώριση διηγείται μια ιστορία σαν αυτές που «περνούν πάνω απ’ τις ζωές και τις σαρώνουν, τις αφήνουν γυμνές και έρημες», η Υρώ Μανέ σε απολογία και εξομολόγηση μαζί με τον Συμβολαιογράφο, η Εύα Κεχαγιά ερμηνεύει το Morendo που εστιάζει στη ζωή της Μαρίας Κάλλας, η Καίτη Παπανίκα το Συγνώμη μαμά που μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας περνάει και όλη η ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, η Ελένη Ερήμου μιλάει για την πολιτική και ποιητική προσωπικότητά του Αλ. Παναγούλη, η Μάνια Παπαδημητρίου με το Monologue της Σιμόν Ντε Μποβουάρ με συνοδεία των αυτοσχεδιασμών στο βιολοντσέλο και η Γιασεμί Κηλαηδόνη με το Μαράν Αθά, υποκριτικός άθλος 2,5 ωρών και έργο σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία.

Aναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων:

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
«ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» με την Υρώ Μανέ
Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει. Μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
«ΜORENDO» Mε την Εύα Κεχαγιά
Ένας μονόλογος για τη Μαρία Κάλλας, τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της όπερας. Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα, απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους, έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση και παραδίδεται σε ένα ταξίδι αναμνήσεων.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.
«Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» με την Κατερίνα Διδασκάλου
Η Ερατώ – η νοικοκυρά από κάτω – μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου
«ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΑΜΑ» με την Καίτη Παπανίκα
Η ζωή μιας γυναίκας, από δεκαπέντε μέχρι ενενήντα πέντε ετών. Από αυτές τις ασήμαντες-σημαντικές γυναίκες που όλοι συναντήσαμε στο διάβα της ζωής μας ως μάνα, ως κόρη, ως σύζυγο, ως γιαγιά, ως γειτόνισσα, ως φίλη, ως γνωστή.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
«ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΠΑΝAΓΟΥΛΗ» με την Ελένη Ερήμου
Θεατρική παράσταση-καταγραφή της ηρωικής, πολιτικής και ποιητικής προσωπικότητας του Αλέκου Παναγούλη.
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

«ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ»
με την Άννα Βαγενά
Οι μνήμες και ο λόγος αυτής της σπουδαίας μικρασιάτισσας, της Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου,
«ΕΠΑΓΕΛΜΑ ΠΟΡΝΗ» Με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Aπό το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου. Δύο ιστορίες αυτοβιογραφικές που δίνουν το στίγμα της εποχής (Δικτατορία). Μία γυναίκα αγωνίστρια ενάντια σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου
«ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ» με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη δίνει υπόσταση σε όλα τα πρόσωπα που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου
«MONOLOGUE»
με τη Μάνια Παπαδημητρίου
Γυναίκες μέσης ηλικίας είναι ο άξονας του τρίπτυχου έργου έργου της Σιμον Ντε Μπωβουάρ “Προδομένη γυναίκα” -γυναίκες που ωριμάζουν και νοιώθουν τη προδοσία γύρω τους.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου
«Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ» με τη Γιώτα Φέστα
Μια γυναίκα περιμένει κάθε Πέμπτη απόγευμα έναν άντρα. Ξαφνικά την καλούν για “αναγνώριση”. Αναγνωρίζει σημάδια ενός ανεκπλήρωτου έρωτα.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου
«Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» με την Τζένη Δριβάλα
Μια διάσημη σοπράνο και η εμμονή της με τον χαρακτήρα της Μαργαρίτας στον «Φάουστ» του Γκαίτε.

INFO
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.15 μ.μ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 14 ευρώ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 12 ευρώ -Στο ταμείο του θεάτρου Τζένη Καρέζη, Τ: 210 3636144 ||210 3625520 και: στο Viva.gr ||τηλέφωνο κρατήσεων 11876||, στο κατάστημα Viva ||The Mall Athens|| και στο VivaWallet Mobile App, στα καταστήματα Public και στο tickets.puplic.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και στο tickets.papasotiriou.gr, στα βιβλιοπωλεία Ianos και στο tickets.ianos.gr, στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, στα καταστήματα Media Markt και στο tickets.mediamarkt.gr

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: 10 ευρώ
*Προσφορά τιμής για πακέτο παραστάσεων.

entertainment.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024