Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο CEO της VW, έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης

Παραιτήθηκε ο CEO της VW, έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης

Ο επικεφαλής της μονάδας της Volkswagen Μάρτιν Βίντελκορν παραιτήθηκε την Τετάρτη εν μέσω του σκανδάλου για τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων σε οχήματα ντίζελ της εταιρείας. Η γερμανική δικαιοσύνη άρχισε την Τετάρτη προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μπρούνσβικ στη βόρεια Γερμανία.

Ο επικεφαλής της μονάδας της Volkswagen Μάρτιν Βίντελκορν παραιτήθηκε την Τετάρτη εν μέσω του σκανδάλου για τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων σε οχήματα ντίζελ της εταιρείας.

Η γερμανική δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων σε οχήματα ντίζελ της Volkswagen, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μπρούνσβικ στη βόρεια Γερμανία.

Σε πρώτο στάδιο η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στη συλλογή στοιχείων και την εξέταση των αγωγών που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κολοσσού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Μάρτιν Βίντελκορν σημείωσε: «Με έχουν σοκάρει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Περισσότερο από όλα, είμαι έκπληκτος ότι κακή συμπεριφορά τέτοιας κλίμακας ήταν εφικτή στον όμιλο Volkswagen».

Ο Βίντελκορν δήλωσε ότι ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου αποδέχεται την ευθύνη και υπέβαλε την παραίτησή του. «Το κάνω αυτό προς το συμφέρον της εταιρείας, αν και δεν γνωρίζω να έκανα κάτι λάθος από πλευράς μου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι η VW χρειάζεται μια καινούρια αρχή και σε επίπεδο προσωπικού. «Ανοίγω τον δρόμο για αυτή τη νέα αρχή με την παραίτησή μου» σημειώνει, τονίζοντας ότι ο στόχος της διαφάνειας πρέπει να επιτευχθεί.

Διαβάστε επίσης:

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις ΗΠΑ, όπου αρκετά μοντέλα ντίζελ της Volkswagen βρέθηκαν να περιέχουν λογισμικό σχεδιασμένο να αλλάζει τις μετρήσεις κατά τον έλεγχο εκπομπής ρύπων. Τα αυτοκίνητα έδειχναν έτσι να δείχνουν ότι συμμορφώνονται με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Η γερμανική κυβέρνηση τόνισε πάντως ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας θα παραμείνει «σημαντικός πυλώνας» για την οικονομία.

«Είναι μια ιδιαίτερα καινοτόμα και πολύ πετυχημένη βιομηχανία για τη Γερμανία, με πολλές θέσεις εργασίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου. «Είναι ένας σημαντικός πυλώνας για τη γερμανική οικονομία και δεν βλέπουμε κανένα λόγο να αμφισβητείται ότι η εξαιρετική, καινοτόμα αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνει ακριβώς έτσι και θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική».

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιστοιχεί σχεδόν στο 20% των γερμανικών εξαγωγών και στο 14% του ΑΕΠ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024