Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβέρτης: «Προτάσεις υπήρχαν, αλλά που να πήγαινα;»

Αλβέρτης: «Προτάσεις υπήρχαν, αλλά που να πήγαινα;»

Αιώνια πιστός στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης θα είναι στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών που θα τιμηθεί σε μια λαμπρή εκδήλωση στο ΟΑΚΑ.

Αιώνια πιστός στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης θα είναι στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών που θα τιμηθεί σε μια λαμπρή εκδήλωση στο ΟΑΚΑ.

«Είχα την τύχη να είμαι χρόνια σε μια ομάδα που έδινε τη δυνατότητα σε
κάθε αθλητή που αγωνιζόταν να διεκδικήσει όλα αυτά τα τρόπαια μέσα σε
ένα όμορφο κλίμα. Το καταφέραμε όλοι μαζί» είπε μιλώντας στον Σπορ FM.

Και συνέχισε για το αν θα αγωνιστεί στη γιορτή της Τετάρτης: «Όχι, υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Για τη μετονομασία του «Τάφου του Ινδού» σε «Παύλος Γιαννακόπουλος» ανέφερε: «Το περίεργο θα ήταν να μη γίνει τέτοια τιμή στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Είμαστε στην Ελλάδα, βέβαια, αλλά εμείς είμαστε Παναθηναϊκός. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφεραν τον Παναθηναϊκό σε αυτό το επίπεδο και τώρα συνεχίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Είμαι χαρούμενος που θα λάβω μέρος σε μια τέτοια φιέστα που θα είναι γεμάτη συγκίνηση».

Για την επιλογή του στην κορυφαία πεντάδα του συλλόγου: «Η πεντάδα αυτή προέκυψε από ψηφοφορία του κοινού. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά παιδιά που έχουν προσφέρει πάρα πολλά. Είχαμε φτιάξει ομάδες και παρέες που άφησαν εποχή κι έγραψαν ιστορία. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους παίκτες και να ζήσω όλη τη διαδρομή του Παναθηναϊκού. Έζησα όλη τη διαδικασία πώς να φτάσουμε στην κορυφή και πώς να παραμείνουμε εκεί. Αυτό με γεμίζει με χαρά».

Για το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού: «Η συνέπεια είναι το μυστικό της επιτυχίας. Η συνέπεια των ανθρώπων που είχαν τα κλειδιά της ομάδας και δεν την άφησαν ποτέ. Μιλάω για την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Στα χρόνια τους ήρθαν τεράστιοι παίκτες και προπονητές, με αποτέλεσμα να έρθουν όλες αυτές οι επιτυχίες».

Για το αν είχε προτάσεις να φύγει: «Προτάσεις είχαν γίνει, αλλά να φύγει κάποιος από τον Παναθηναϊκό και να πάει πού; Ήμουν στους πρώτους, στην κορυφαία ομάδα. Εμείς ζούσαμε κι αναπνέαμε γι’ αυτή την ομάδα. Δεν υπήρχε κανένα θέμα να φύγουμε».

Για το… reunion με Βράνκοβιτς και Μποντιρόγκα: «Είναι πολλά αυτά που έχουμε ζήσει με τον Στόγιαν και τον Ντέγιαν. Έχουμε βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια αρκετές φορές».

Για ποιον από τους τίτλους που κατέκτησε ξεχωρίζει: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός. Όλοι έχουν κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και το άθλημα είναι ωραίο. Ο πρώτος είναι ο πρώτος κι από εκεί άρχισαν όλα».

Για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό από διαφορετικά πόστα: «Είναι διαφορετικοί ρόλοι κι εξίσου ενδιαφέροντες. Δεν μπορείς να είσαι για πάντα παίκτης. Μπορείς να είσαι μάνατζερ, μπορείς να είσαι προπονητής… Η προπονητική ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε καριερίστικα. Χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός τη βοήθειά μου για μια δεδομένη στιγμή, είχα κάποια πράγματα στο μυαλό μου που εφαρμόστηκαν. Όμως για να είσαι προπονητής πρέπει να αφοσιωθείς για πολλά χρόνια. Αυτό που κάνω τώρα στις ακαδημίες είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και εποικοδομητικό. Ήταν ένα όνειρο για μας και το έχουμε αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Είναι πολύ όμορφο να πλάθεις τα παιδιά και να φτάνουν σε ένα επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, γίνεται καλή δουλειά και ελπίζουμε να το επεκτείνουμε πανελλαδικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024