Πρυτανεία ΠΑΜΑΚ: Επιστημονικές και χωρίς σκοπιμότητα οι δημοσκοπήσεις μας
Αυστηρώς επιστημονική και μακράν οιασδήποτε σκοπιμότητας χαρακτηρίζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τις προεκλογικές έρευνες που διενήργησαν μέλη ΔΕΠ και ερευνητές του, οι οποίες μπήκαν στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Αυστηρώς επιστημονική και μακράν οιασδήποτε σκοπιμότητας χαρακτηρίζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τις προεκλογικές έρευνες που διενήργησαν μέλη ΔΕΠ και ερευνητές του, οι οποίες μπήκαν στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας έχει ως εξής:
«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αφενός μεν στέκεται αρωγός σε κάθε ερευνητική προσπάθεια των μελών ΔΕΠ και όλων των ερευνητών του μεταπτυχιακού και προπτυχιακού επιπέδου, αφετέρου δε θεωρεί απολύτως αυτονόητο ότι η λειτουργία αυτή είναι αυστηρώς επιστημονική και κείται μακράν οιασδήποτε σκοπιμότητας, εκτός εκείνων που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνον την επιστήμη και το δημόσιο συμφέρον. Το πράττει αυτό στο πλαίσιο της συνολικής δραστηριότητάς του, η οποία έχει πολλαπλώς αναγνωριστεί» αναφέρει η Πρυτανεία σε ανακοίνωση της.
Παράλληλα, φιλοξενεί ανακοίνωση της Μονάδας Ερευνών για το θέμα, στην οποία υπογραμμίζεται: «Η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ 55) ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την ενίσχυση της παραγόμενης από το Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένης έρευνας, εκπονώντας από το ίδιο έτος έρευνες κοινής γνώμης σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις επιστημονικά αποδεκτές μεθοδολογίες και κώδικες δεοντολογίας.
» Το έργο της Μονάδας έχουν εμπιστευθεί φορείς δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα από την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, στους οποίους περιλαμβάνονται ειδησεογραφικά δίκτυα (Bloomberg), φορείς αθλητικού χαρακτήρα, πανεπιστημιακά κέντρα ερευνών ,όπως και μεμονωμένοι ερευνητές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, με τα ερευνητικά της αποτελέσματα να δημοσιεύονται διεθνώς (Reuters, Τhe Wall Street Journal, The Guardian). Η συνεργασία της Μονάδας με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Σκάι και την εφημερίδα Η Καθημερινή αποτελεί μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων της.
» Η επιστημονική έρευνα εξελίσσεται μέσα από λάθη και αστοχίες. Αυτός είναι εξάλλου και ο πυρήνας της επιστημονική εξέλιξης. Η καλοπροαίρετη κριτική στις δημοσιευμένες έρευνες από τους πολίτες και την κοινωνία είναι σαφώς ευπρόσδεκτη, όπως φυσικά πρέπει να συμβαίνει σε κάθε τι δημόσιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442