ΣΕΤΕ: Οι πολιτικές και η ταχύτητα υλοποίησή τους θα κρίνουν το μέλλον της χώρας
O συλλογικός φορέας των τουριστικών επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και οι Πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, τονίζουν ότι «ευελπιστούμε πως με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας με αποφασιστικότητα, τόλμη αλλά και ρεαλισμό, ώστε να ανακτηθεί η σταθερότητα και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».
O συλλογικός φορέας των τουριστικών επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και οι Πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Ευελπιστούμε πως με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας μας με αποφασιστικότητα, τόλμη αλλά και ρεαλισμό, ώστε να ανακτηθεί η σταθερότητα και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης» τονίζουν στην ανακοίνωση.
Στο πλέγμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η σύνθεση των πολιτικών που θα εφαρμοστούν και η ταχύτητα στην υλοποίησή τους, είναι οι παράγοντες από τους οποίους θα κριθεί η πορεία της χώρας, σημειώνουν.
Ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κύριο μοχλό για την αύξηση του ΑΕΠ, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, τονίζεται, είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του Οδικού Χάρτη που έχει εκπονήσει ο ΣΕΤΕ, στοχεύοντας τα 3,3 δισ. ευρώ επενδύσεων ετησίως και τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας με ορίζοντα το 2021.
Ως προτεραιότητα ο ΣΕΤΕ θέτει τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος με δεδομένη την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και την επάνοδό του στα επίπεδα των ανταγωνιστών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενεργοποίηση πλήρους πλάνου ενεργειών υποστήριξης και επίλυσης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στο ανατολικό Αιγαίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
