ΣΕΤΕ: Οι πολιτικές και η ταχύτητα υλοποίησή τους θα κρίνουν το μέλλον της χώρας
O συλλογικός φορέας των τουριστικών επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και οι Πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, τονίζουν ότι «ευελπιστούμε πως με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας με αποφασιστικότητα, τόλμη αλλά και ρεαλισμό, ώστε να ανακτηθεί η σταθερότητα και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης».
O συλλογικός φορέας των τουριστικών επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και οι Πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Ευελπιστούμε πως με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε η νέα κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας μας με αποφασιστικότητα, τόλμη αλλά και ρεαλισμό, ώστε να ανακτηθεί η σταθερότητα και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης» τονίζουν στην ανακοίνωση.
Στο πλέγμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η σύνθεση των πολιτικών που θα εφαρμοστούν και η ταχύτητα στην υλοποίησή τους, είναι οι παράγοντες από τους οποίους θα κριθεί η πορεία της χώρας, σημειώνουν.
Ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κύριο μοχλό για την αύξηση του ΑΕΠ, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, τονίζεται, είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του Οδικού Χάρτη που έχει εκπονήσει ο ΣΕΤΕ, στοχεύοντας τα 3,3 δισ. ευρώ επενδύσεων ετησίως και τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας με ορίζοντα το 2021.
Ως προτεραιότητα ο ΣΕΤΕ θέτει τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος με δεδομένη την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και την επάνοδό του στα επίπεδα των ανταγωνιστών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενεργοποίηση πλήρους πλάνου ενεργειών υποστήριξης και επίλυσης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στο ανατολικό Αιγαίο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442