Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βιβλικές καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στη νότια Πελοπόννησο

Βιβλικές καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στη νότια Πελοπόννησο

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε στη Μεσσηνία και την Λακωνία η ισχυρή καταιγία που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί, αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από περοχές των δύο νομών. «Ζητάμε βοήθεια από το κράτος, ζητάμε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή μας θεομηνιόπληκτη» είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Τέσσερις ελαφρά τραυματίες. Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην Πάτρα.

Τεράστιες ζημιές προκάλεσε στη Μεσσηνία και την Λακωνία η ισχυρή καταιγία που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί, αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από περοχές των δύο νομών. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στη Σκάλα Λακωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με το «Θάρρος news», άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ νταλίκα «δίπλωσε» από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια, ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική, όπως και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν.

Καταστροφές και στη Σκάλα Λακωνίας, όπως μετέδωσε το site «Apela.gr»: δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες.

«Ήταν ένας πραγματικός πρωινός διάβολος. Στο πέρασμά του παρέσερνε νταλίκες, αυτοκίνητα, σκεπές εργοστασίων, στύλους της ΔΕΗ, έσπαγε τζαμαρίες καταστημάτων, ξερίζωνε δέντρα, ακόμη και βαριά μηχανήματα εκσφενδόνιζε» δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

«Ζητάμε βοήθεια από το κράτος, ζητάμε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή μας θεομηνιόπληκτη» είπε ο κ. Νίκας, που εκτιμά πως οι ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα είναι τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαθίστανται. «Μιλάμε για ολική καταστροφή και απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Οι τέσσερις ελαφρά τραυματίες από την κακοκαιρία στην περιοχή της Σκάλας διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

Αμεσα θα πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή της Σκάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή.

Ο ίδς ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών.

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα Λακωνίας από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το πρωί την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο κίνησης του Δήμου Ευρώτα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη, αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προβαίνουν ήδη στην καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις και γεωτεχνικοί της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις αγροτικές καλλιέργειες (θερμοκήπια – ανθοκήπια και ελαιόδενδρα).

«Ζητάμε η πολιτεία να κηρύξει την περιοχή πληγείσα και να συνδράμει τους επαγγελματίες εκείνους που υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε πολλές περιπτώσεις και ολική καταστροφή» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Προβλήματα και στην Αχαΐα

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος-Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας.

Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στα Χανιά

Καταρρακτωδώς βρέχει από το πρωί και στα Χανιά. Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκληθεί κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα σοβαρά προβλήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024