Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι βρετανοί Εργατικοί σχηματίζουν το πρώτο «αντάρτικο» εναντίον του Κόρμπιν

Οι βρετανοί Εργατικοί σχηματίζουν το πρώτο «αντάρτικο» εναντίον του Κόρμπιν

Πολλά διακεκριμένα στελέχη των βρετανών Εργατικών ετοιμάζονται να αψηφήσουν τον νέο ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και να ψηφίσουν υπέρ της έναρξης επιδρομών της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Πολλά διακεκριμένα στελέχη των βρετανών Εργατικών ετοιμάζονται να αψηφήσουν τον νέο ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και να ψηφίσουν υπέρ της έναρξης επιδρομών της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Τα μισά στελέχη της σκιώδους κυβέρνησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμα να προσφέρουν την έγκρισή τους στον συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επιθυμεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση του Κοινοβουλίου για την πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, σε μια ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Υπάρχει «μια πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων που τάσσεται υπέρ των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία εάν ο Κάμερον έχει ένα αληθινό σχέδιο για να στοχοθετηθεί» το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε μέλος της σκιώδους κυβέρνησης των Εργατικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Κάμερον είχε εξασφαλίσει την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου προκειμένου η βρετανική Πολεμική Αεροπορία να λάβει μέρος στις επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά μόνο στο έδαφος του Ιράκ. Είχε ωστόσο διακηρυγμένο στόχο να διευρύνει στο μέλλον την εντολή ώστε στην αποστολή να συμπεριληφθούν επιδρομές και στη Συρία.

Το 2013 το Κοινοβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα του Ντέιβιντ Κάμερον να εγκριθεί η πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών στη Συρία. Οι Εργατικοί είχαν ταχθεί εναντίον της πρότασης.

Μία εβδομάδα μετά την εκλογή του στο τιμόνι των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν παραιτήθηκε το Σάββατο από τη θέση του προέδρου της ειρηνιστικής οργάνωσης Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο (Stop the War Coalition).

«Η δουλειά μου είναι πλέον να ηγηθώ των Εργατικών, περιλαμβανομένου και του αγώνα για ειρήνη και διεθνή δικαιοσύνη, και αυτό απαιτεί όλη την προσοχή μου», ανέφερε στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Κόρμπιν.

Η οργάνωση Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η οποία είχε συσταθεί αρχικά ως ένα κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της αμερικανικής επέμβασης στο Αφγανιστάν μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, αντιτίθεται στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Η δήλωση του στελέχους των Εργατικών που δημοσιεύουν οι Times Του Λονδίνου σηματοδοτεί το αποκορύφωμα μιας χαοτικής πρώτης εβδομάδας για τον 66χρονο νέο ηγέτη του κόμματος, κατά την οποία – μεταξύ άλλων – βρέθηκε στο στόχαστρο κυρίως του συντηρητικού βρετανικού Τύπου διότι δεν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο (God Save the Queen) κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για την 75η «μαύρη» επέτειο από τους βομβαρδισμούς της αεροπορίας της ναζιστικής Γερμανίας (Luftwaffe) εναντίον της Βρετανίας.

Παρά τη συντριπτική του νίκη, πολλοί βουλευτές των Εργατικών επικρίνουν τις θέσεις του Κόρμπιν για την οικονομία και κρίνουν ότι είναι απίθανο να κερδίσει τις εκλογές του 2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024