Ένα ακόμα παιδί νεκρό σε λέμβο με πρόσφυγες
Μία ακόμα τραγωδία με πρόσφυγες που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη από την Τουρκία. Ένα κοριτσάκι 5 ετών πνίγηκε μετά την ανατροπή λέμβου ανοικτά της Μυτιλήνης. Σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex.
Μία ακόμα τραγωδία με πρόσφυγες που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη από την Τουρκία. Ένα κοριτσάκι 5 ετών πνίγηκε μετά την ανατροπή λέμβου ανοικτά της Μυτιλήνης. Σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex.
{{{ map }}}
Τη λέμβο με 26 άτομα εντόπισαν μέλη στρατιωτικού φυλακίου, τα οποία ειδοποίησαν το λιμεναρχείο.
Σήμανε συναγερμός και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο πλωτό του λιμενικού, το οποίο εντόπισε το άτυχο κοριτσάκι, αλλά και άλλα 12 άτομα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών, στο σκάφος επέβαιναν 26 άτομα. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάποιος από τους 13 αγνοούμενους.
Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της Frontex.
Εν τω μεταξύ, ελικόπτερο απογειώθηκε για να παραλάβει μετανάστη που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και εντοπίστηκε σε σκάφος με περίπου 200 άτομα, νοτιοδυτικά της Πύλου.
Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και από εκεί αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό πού θα μεταφερθεί το σκάφος με τους 200 μετανάστες, ωστόσο, σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου επισημαίνεται ότι το ξύλινο σκάφος κατευθύνεται στην Ιταλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
- Υποκλοπές: Η δεύτερη αρχειοθέτηση και οι επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών – Κλειδί η δίκη στο Εφετείο και οι νέες μηνύσεις που… ψήνονται
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Πέρασαν 33 χρόνια από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (vids)
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442