Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος, το βλέμμα στη Δευτέρα

Ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος, το βλέμμα στη Δευτέρα

Πέφτει απόψε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με τις δημοσκοπήσεις να προαναγγέλλουν πολλά θρίλερ: μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση, μάχη και για ορισμένα κόμματα για την είσοδο στην επόμενη Βουλή. Η οριακή κατάσταση που εμφανίζουν τα γκάλοπ ενδέχεται να λειτουργεί συσπειρωτικά για τα κόμματα, τα οποία από τη στιγμή που υπάρχει η λίστα στερούνται της δυναμικής παρουσίας των υποψηφίων βουλευτών.

Πέφτει απόψε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με τις δημοσκοπήσεις να προαναγγέλλουν πολλά θρίλερ: μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μάχη και για ορισμένα κόμματα για την κατάκτηση του 3%, το όριο για την είσοδο στην επόμενη Βουλή.

Η οριακή κατάσταση που εμφανίζουν τα γκάλοπ -οι διαφορές είναι στο όριο του στατιστικού λάθους- ενδέχεται να λειτουργεί συσπειρωτικά για τα κόμματα, τα οποία από τη στιγμή που υπάρχει η λίστα στερούνται της δυναμικής παρουσίας των υποψηφίων βουλευτών στους δρόμους και στα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει κυρίως στους αρχηγούς.

Σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στη ζώνη κοντά στο όριο του 3% εμφανίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, που διεκδικεί μια κοινοβουλευτική πορεία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, όπως και -σε κάποιες δημοσκοπήσεις- η Λαϊκή Ενότητα.

Ρευστή είναι η εικόνα και για τα υπόλοιπα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται σταθερά στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση συνωστίζονται η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, που άνοιξε μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στις 14 Αυγούστου, πέφτει με την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα. Στο πλευρό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν οι ηγέτες των ισπανών Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Πιερ Λοράν, και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού Die Linke Γρέγκορ Γκίζι.

Αναφορικά με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Το in.gr, όπως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, θα μεταδίδει έγκαιρα και έγκυρα τις εξελίξεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 7 το βράδυ, θα μεταδοθεί το exit poll της Κάπα Research για λογαριασμό του in.gr, του vima.gr, του nea.gr και του Βήμα FM 99,5.


Νένα Σώκου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024