Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ομπάμα προσκαλεί στον Λευκό Οίκο τον μαθητή με το «κουλ τρομο-ρολόι»

Ο Ομπάμα προσκαλεί στον Λευκό Οίκο τον μαθητή με το «κουλ τρομο-ρολόι»

Στον Ομπάμα πάντως άρεσε το «τρομοκρατικό ρολόι» του 14χρονου Αχμέντ Μοχάμεντ: Ο αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο τον μαθητή που συνελήφθη επειδή πήγε στο σχολείο με αυτοσχέδιο ρολόι, το οποίο (προφανώς και επειδή ο μαθητής είναι μουσουλμάνος) οι δάσκαλοι πέρασαν για αυτοσχέδια βόμβα.

Στον Ομπάμα πάντως άρεσε το «τρομοκρατικό ρολόι» του 14χρονου Αχμέντ Μοχάμεντ: Ο αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο τον μαθητή που συνελήφθη επειδή πήγε στο σχολείο με αυτοσχέδιο ρολόι, το οποίο (προφανώς και επειδή ο μαθητής είναι μουσουλμάνος) οι δάσκαλοι πέρασαν για αυτοσχέδια βόμβα.

Ο μαθητής της τρίτης γυμνασίου, που φορούσε μια μπλούζα της NASA, απομακρύνθηκε από το σχολείο MacArthur σε χειροπέδες τη Δευτέρα γιατί έφτιαξε κάτι με σκοπό να εντυπωσιάσει τους νέους συμμαθητές και δασκάλους τους. Η αστυνομία τον προσήγαγε στο τμήμα, πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα και τον φωτογράφησε. Αφέθηκε ελεύθερος όταν ήρθαν οι γονείς του να τον πάρουν.

Γρήγορα έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν άργησε να τοποθετηθεί.

«Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θές να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Ομπάμα.

Το γραφείο του προέδρου προσκάλεσε τον Μοχάμεντ να συμμετάσχει στην μηνιαία «βραδιά αστρονομίας» με αστροναύτες της NASA και άλλα νεαρά άτομα, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Στην περίπτωση αυτή, είναι προφανές ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δασκάλους του Άχμεντ απέτυχαν στο ρόλο τους. Είναι κρίμα» είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επίσης προσκάλεσε τον έφηβο να επισκεφθεί την εταιρεία του στην Καλιφόρνια. «Το να έχει κανείς τις δεξιότητες και τη φιλοδοξία να φτιάξει κάτι ωραίο θα έπρεπε να οδηγήσει σε επικρότηση, όχι σε σύλληψη. Το μέλλον ανήκει σε άτομα σαν τον Αχμέντ» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

Το επεισόδιο εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση δημοφιλών θεμάτων της μέρας στο Twitter, με το ξεκίνημα της καμπάνιας του κοινωνικού δικτύου με όνομα #IStandWithAhmed («Υποστηρίζω τον Άχμεντ»), με 600.000 άτομα να το παρακολουθούν, πολλά από αυτά ασκώντας κριτική στο τοπικό σχολικό σύστημα και την αστυνομία.

«Το χόμπυ μου είναι να εφευρίσκω πράγματα» είπε ο 14χρονος στην εφημερίδα Dallas Morning News σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Είπε στην εφημερίδα ότι του αρέσει η ρομποτική και ήθελε να συνεχίσει στο λύκειο, για αυτό και έδειξε το ρολόι – που είχε ψηφιακή οθόνη και πίνακα κυκλώματος – στη δασκάλα του, η οποία τον κατήγγειλε στις αρχές.

«Με πήγαν σ΄ένα δωμάτιο γεμάτο με πέντε αστυνομικούς» είπε ο Μοχάμεντ στην εφημερίδα, η οποία πρόσθεσε ότι πήρε αποβολή από το σχολείο.

Εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας Έρβινγκ είπε σε συνέντευξη τύπου ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν μπορούσαν να συζητήσουν το θέμα γιατί ήθελαν να προστατέψουν τον μαθητή.

Η αστυνομία είπε ότι δεν έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ότι θεωροεί πως η υπόθεση έχει λήξει, ενώ εξήγησε ότι επειδή η συσκευή ήταν σε βαλιτσάκι μπορούσε να περάσει ως βόμβα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζέιμς Μακ Λέλαν αρνήθηκε πως η θρησκεία του Μοχάμεντ δεν είχε σχέση με την αντίδραση των αστυνομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024