Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Κατράλ: Μητέρα δεν σε κάνει μόνο η γέννα ενός παιδιού

Κιμ Κατράλ: Μητέρα δεν σε κάνει μόνο η γέννα ενός παιδιού

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου Με ξεκάθαρο εκνευρισμό τοποθετήθηκε στην εκπομπή του BBC, ‘Woman’s Hour’, η Κιμ Κατράλ, η τηλεοπτική Σαμάνθα της σειράς Sex and the City. «Αν και δεν έχω παιδί, θεωρώ τον εαυτό μου μητέρα. Μητέρα δεν σε κάνει μόνο το ότι γεννάς ένα παιδί και του αλλάζεις πάνες». «Δεν είμαι βιολογικός γονιός, αλλά είμαι […]

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Με ξεκάθαρο εκνευρισμό τοποθετήθηκε στην εκπομπή του BBC, ‘Woman’s Hour’, η Κιμ Κατράλ, η τηλεοπτική Σαμάνθα της σειράς Sex and the City. «Αν και δεν έχω παιδί, θεωρώ τον εαυτό μου μητέρα. Μητέρα δεν σε κάνει μόνο το ότι γεννάς ένα παιδί και του αλλάζεις πάνες».

«Δεν είμαι βιολογικός γονιός, αλλά είμαι γονιός. Καθοδηγώ πνευματικά νέους ηθοποιούς και έχω ανίψια με τα οποία διατηρώ ισχυρό δέσιμο», αναφέρει στην οικοδέσποινα της εκπομπής Τζέιν Γκάρβεϊ.

Παράλληλα, η ηθοποιός τονίζει ότι στην εποχή που ζούμε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είσαι γονιός, χωρίς απαραίτητα να αναφέρεται το όνομά σου στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού. «Μπορείς να εκφράσεις την μητρότητα με διαφορετικούς τρόπους και να αισθανθείς βαθιά ικανοποίηση».

«Μπορεί να μην της είχα αλλάξει πάνες», ξεκαθαρίζει η Κιμ Κατράλ, «αλλά βοήθησα την ανιψιά μου να μπει στην Ιατρική Σχολή. Έκατσα και συζήτησα με τον ανιψιό μου, και τον στήριξα ψυχολογικά, όταν περνούσε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση. Και αυτές είναι πολύ ‘μητρικές’ συμπεριφορές και μητρική γαλούχηση».

Η τηλεοπτική Σαμάνθα αναφέρεται με σαφώς ενοχλημένο τρόπο στις ‘ταμπέλες’ που συνηθίζει να ‘κολλά’ ο κόσμος σε όσες γυναίκες δεν έχουν παιδί και στον στιγματισμό που προκύπτει. «Το ‘χωρίς παιδί’ ακούγεται κάπως προσβλητικό. Ακούγεται σα να είσαι υποδεέστερος ή ‘μισός’ επειδή δεν έχεις παιδί».

«Νομίζω ότι για πολλές γυναίκες της γενιάς μου, δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή. Ήταν περισσότερο κάπως έτσι: ‘Τα πράγματα στη ζωή μου πηγαίνουν πολύ καλά, είμαι χαρούμενη, θα το κάνω τον επόμενο χρόνο, σε δυο χρόνια, σε πέντε χρόνια. Και ξαφνικά, όταν πια είσαι κοντά στα 40 και σκέφτεσαι ‘μήπως τώρα’, ο γιατρός σου σε ενημερώνει ότι ναι, μπορείς να το κάνεις, αλλά θα αποτελέσεις επιστημονικό πείραμα, καθώς θα πρέπει να δούμε το πώς θα μείνεις έγκυος. Και εκεί απλά αναρωτιέσαι αν τελικά το θέλεις τόσο πολύ».

Η 59χρονη ηθοποιός, που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, αλλά μεγάλωσε στο Βανκούβερ, πραγματοποίησε εμφάνιση στην καναδική σειρά ‘Sensitive Skin’, με κεντρικό θέμα μια επιτυχημένη γυναίκα στα 50 της που φοβάται ότι χάνει τη νεότητά της.

Η ηλικία, και το πως είναι να είσαι μόνη στην ηλικία αυτή, είναι ακόμη δυο θέματα που θίγει η Κατράλ στο ‘Woman’s Hour’, αποκαλύπτοντας ότι οι άντρες δεν την προσεγγίζουν από ανασφάλεια. «Είναι δύσκολο να είσαι μόνη σε αυτή την ηλικία, γιατί γνωρίζεις ακριβώς τι θέλεις και τι δεν θέλεις και δεν μπορείς να ανεχτείς. Έχεις βρεθεί ‘εκεί έξω’ και έχεις ήδη ανεχτεί πολλά. Αναφορικά με αυτό το θέμα, αισθάνομαι ότι έχω πάρει σύνταξη».

Την ίδια στιγμή, η ηθοποιός ελπίζει ότι με το ‘Sensitive Skin’ θα επηρεάσει τους παραγωγούς και θα δημιουργηθούν περισσότεροι ρόλοι με επίκεντρο τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. «Πιστεύω ότι οι γυναίκες της ηλικίας μου έχουν πολλά να πουν, αλλά δυστυχώς το σύστημα δεν το αναγνωρίζει αυτό».

«Οι ρόλοι που συνήθως υποδύομαι είναι γυναίκες που γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν και πώς να το αποκτήσουν. Αντιθέτως, στη σειρά αυτή, υποδύομαι μια γυναίκα σε κρίση ηλικίας- ένα ανεξερεύνητο πεδίο για μένα. Αυτή ακριβώς ήταν η πρόκληση και αισθάνομαι περήφανη για το αποτέλεσμα».

Η Κιμ Κατράλ τονίζει, ακόμη, ότι της αρέσει η κωμωδία, αλλά αυτό που απολαμβάνει περισσότερο είναι ότι ενώ γελά κανείς, μπορεί να συνειδητοποιήσει κάτι για τη ζωή του και να προβληματιστεί.

Τέλος, επισημαίνει τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι άνδρες στη ζωή των γυναικών και εκφράζει την επιθυμία της να ‘αγγίξει’ ένα ευρύτερο κοινό και όχι μόνο το γυναικείο.

entertainment.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024