
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Με κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, διασπώντας ανοδικά τα επίπεδα των 690 μονάδων, με μοχλό το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές. Η άνοδος συνοδεύθηκε από σημαντική αύξηση του τζίρου, ο οποίος κυμάνθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 συνεδριάσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 692,44 μονάδες, με άνοδο 1,51%.
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, διασπώντας ανοδικά τα επίπεδα των 690 μονάδων, με μοχλό το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.
Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου, ο οποίος κυμάνθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 συνεδριάσεων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 692,44 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,51%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 695,55 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,96%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,862 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 151.085.752 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,98%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,21%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+9,29%), της Πειραιώς (+8,18%), της Eurobank (+8,11%), των ΕΛΠΕ (+6,67%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+4,79%), της Εθνικής (+3,70%), του ΟΠΑΠ (+3,64%), της Coca Cola HBC (+3,45%), της Motor Oil (+2,85%) και της Μυτιληναίος (+2,61%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-3,33%), του ΟΤΕ (-2,24%), της ΔΕΗ (-1,67%), της Lamda Development (-1,52%), της Folli Follie (-1,00%) και της ΕΧΑΕ (-0,75%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+6,49%), του Πετρελαίου (+4,44%), των Ασφαλειών (+3,57%), των Τροφίμων (+3,45%) και των Ταξιδιών (+3,10%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-2,24%), των Κατασκευών (-1,59%) και του Εμπορίου (-0,98%).
Ανοδικά κινήθηκαν 64 μετοχές, 35 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Yalco +19,61%, Dionic +19,05%, MIG Real Estate +14,42%, Πήγασος +12,00% και ΒΙΣ +9,72%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βιοτέρ -15,88%, Γ.Ε. Δημητρίου -14,29%, Audiovisual -13,79%, Κέκροψ -10,00% και Ειδησεοφωνική Ελλάς -9,96%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442