Δύο μετάλλια για τα ελληνικά πανιά στο Παγκόσμιο Tornado
Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης Tornado που έγινε στο Καρνάκ της βορειοδυτικής Γαλλίας, καθώς οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με 9 βαθμούς ποινής, ενώ οι Νίκος Μαύρος-Αλέξης Ταγαρόπουλος πήραν το χάλκινο μετάλλιο με 23 βαθμούς ποινής.
Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης Tornado που έγινε στο Καρνάκ της βορειοδυτικής Γαλλίας, καθώς οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με 9 βαθμούς ποινής, ενώ οι Νίκος Μαύρος-Αλέξης Ταγαρόπουλος πήραν το χάλκινο μετάλλιο με 23 βαθμούς ποινής.
Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 30 σκάφη από οκτώ χώρες και οι Πασχαλίδης-Τριγκώνης είχαν σε 10 ιστιοδρομίες εννέα πρώτες και μια τέταρτη θέση, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το 5ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού έχουν προηγηθεί τα μετάλλια το 2011 στην Ελβετία, το 2012 στην Ιταλία, το 2013 στην Ισπανία και το 2014 στην Αυστραλία.
Από την πλευρά τους, οι Μαύρος Ταγαρόπουλος είχαν στις 10 ιστιοδρομίες τέσσερις δεύτερες θέσεις, πέντε τρίτες και μια όγδοη θέση. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γερμανοί Ρόλαντ και Ναχίντ Γκέμπλερ με 21 βαθμούς ποινής.
Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Ιορδάνης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ο αγώνας ήταν δύσκολος και είμαστε ικανοποιημένοι που για μια ακόμα χρονιά κατακτήσαμε την 1η θέση.
Με τον Κώστα είμαστε συνέχεια στην θάλασσα, η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μας και μοναδικός μας στόχος είναι να διατηρηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο όσο γίνεται περισσότερο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
- Η μεγαλειώδης φιέστα της Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid+pics)
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε στο «μάτι» τον Ντέκλαν Ράις
- Η… μισή Παρί στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν στο Champions League (pic)
- Η υπόσχεση του Φώτη Ιωαννίδη στους οπαδούς της Σπόρτινγκ: «Θα αγωνιστώ για όσα αξίζει ο σύλλογος κι εσείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442