Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράλλυ Αυστραλίας 2015: Nίκη-τίτλος για τον S. Ogier

Ράλλυ Αυστραλίας 2015: Nίκη-τίτλος για τον S. Ogier

Στην Αυστραλία πανηγύρισε ο S. Ogier τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του αγώνα μπροστά από τους J. Latvala και K. Meeke.

Την έβδομη νίκη της φετινής σεζόν και παράλληλα τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πανηγύρισε στην Αυστραλία ο S. Ogier, αφήνοντας για μια ακόμα φορά τον J. Latvala στη δεύτερη θέση.

Μπαίνοντας πρώτος στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, ο S. Ogier βρέθηκε έως και την 8η θέση, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας κατάφερε να ανακάμψει και να βρεθεί πίσω από τους K. Meeke και J. Latvala που μάχονταν για την κορυφή.

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το απόγευμα της Παρασκευής, ο S. Ogier κατάφερε να πιάσει κορυφή μετά τις πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος κατακτώντας μια νίκη που του εξασφάλισε και μαθηματικά τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Αν και ο J. Latvala προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Αλσατού, δεν κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοπορία του αγώνα, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση μπροστά από τον K. Meeke και το Citroen DS3.

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός οδηγός της Citroen διατηρήθηκε έως και το πρωί του Σαββάτου στην κορυφή, δεν κατάφερε να κρατηθεί εκεί χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες του τη φετινή σεζόν.

Επιτυχία, παρόλα, αυτά μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του στο βάθρο, μιας και ακριβώς πίσω του, σε απόσταση μόλις έξι δευτερολέπτων, βρέθηκε το τρίτο VW Polo R WRC με τον Α. Μikkelsen στο αριστερό του κάθισμα.

Να σημειώσουμε ότι ο S. Ogier κέρδισε εκτός των άλλων και την powerstage του Ράλλυ Αυστραλίας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα.

Αποτελέσματα Ράλλυ Αυστραλίας 2015

1Sebastien OgierVolkswagen Motorsport2h59m16.4s
2Jari-Matti LatvalaVolkswagen Motorsport12.3s
3Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRT32.6s
4Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport II38.5s
5Hayden PaddonHyundai Motorsport55.1s
6Ott TanakM-Sport World Rally Team1m38.0s
7Thierry NeuvilleHyundai Motorsport2m08.3s
8Dani SordoHyundai Motorsport N2m15.2s
9Elfyn EvansM-Sport World Rally Team4m33.7s
10Nasser Al-Attiyah11m46.5s

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024