Τουρκία: Ο Νταβούτογλου ζητά αυτοδυναμία για να «νικήσει την τρομοκρατία»
Την ώρα που στην Τουρκία το Κουρδικό έχει πάρει φωτιά, με συγκρούσεις και περιοριστικά μέτρα στις νοτιοανατολικές επαρχίες που μετατρέπονται ακόμη και σε στοχοποίηση του φιλοκουρδικού HDP, η χώρα πλησιάζει στις κάλπες με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να ζητά αυτοδυναμία του AKP λέγοντας πως μόνο έτσι «μπορεί να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και οι οικονομικές προκλήσεις».
Την ώρα που στην Τουρκία το Κουρδικό έχει πάρει φωτιά, με συγκρούσεις και περιοριστικά μέτρα στις νοτιοανατολικές επαρχίες που μετατρέπονται ακόμη και σε στοχοποίηση του φιλοκουρδικού HDP, η χώρα πλησιάζει στις κάλπες με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να ζητά αυτοδυναμία του AKP λέγοντας πως μόνο έτσι «μπορεί να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και οι οικονομικές προκλήσεις».
Ο Νταβούτογλου επανεξελέγη ομόφωνα στην ηγεσία του ΑΚΡ, ως ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.
«Η μονοκομματική κυβέρνηση είναι αναγκαία τόσο για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία όσο και για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές προκλήσεις» είπε ο Νταβούτογλου ενώπιον χιλιάδων στελεχών και υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο συνέδριό του στην Άγκυρα.
Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου το AKP έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε επί δώδεκα χρόνια στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ελπίζει όμως ότι θα την ανακτήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Οδεύουμε προς τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου με τη φιλοδοξία να συγκροτήσουμε μια σταθερή κυβέρνηση, να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων» είπε ο Νταβούτογλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)







































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442