Στο τραπέζι Ποροσένκο, Πούτιν, Ολάντ και Μέρκελ για την ουκρανική εκεχειρία
Οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν μαζί με τον γάλλο πρόεδρο και την γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι για τη συνέχιση της εφαρμογής της εκεχειρίας του Μινσκ. Στη συνάντηση των «τεσσάρων της Νορμανδίας» στις 2 Οκτωβρίου θα εξεταστεί η πορεία της εκεχειρίας και τα επόμενα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο Μινσκ.
Οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν μαζί με τον γάλλο πρόεδρο και την γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι για τη συνέχιση της εφαρμογής της εκεχειρίας του Μινσκ. Στη συνάντηση των «τεσσάρων της Νορμανδίας» στις 2 Οκτωβρίου θα εξεταστεί η πορεία της εκεχειρίας και τα επόμενα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο Μινσκ.
Πριν την σύνοδο, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την ουκρανική κρίση στο Βερολίνο στις 12 Σεπτεμβρίου. Το γραφείο της γαλλικής προεδρίας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της συνάντησης.
Τη διεξαγωγή της συνάντησης επιβεβαίωσαν τα γραφεία του Πούτιν, του Ποροσένκο και της Μέρκελ. «Η βία περιορίστηκε κυρίως από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έδωσε περισσότερη αυτονομία σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, σε ευθυγράμμιση με μια ειρηνευτική συμφωνία» ανέφερε το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας τη νεά συνάντηση.
«Οι ηγέτες καλωσόρισαν την εκεχειρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία», ανέφερε το Κρεμλίνο μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν τόνισε την ανάγκη για έναν απευθείας διάλογο μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της ουκρανικής περιοχής του Ντονμπάς που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει το νεκρό πατέρα της από το νοσκομείο και της έδωσαν λάθος σορό
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442