Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα το 15ο Διεθνές Συνέδριο Συλλόγων Ασθενών με Οστεοπόρωση

Στην Αθήνα το 15ο Διεθνές Συνέδριο Συλλόγων Ασθενών με Οστεοπόρωση

Στην Αθήνα συναντώνται φέτος οι εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών με οστεοπόρωσηαπό όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Παγκοσμίου Συνεδρίου Συλλόγων Ασθενών με Οστεοπόρωση (IOF – WWC).

Στην Αθήνα συναντώνται φέτος οι εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών με οστεοπόρωσηαπό όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Παγκοσμίου Συνεδρίου Συλλόγων Ασθενών με Οστεοπόρωση (11-13 Σεπτεμβρίου).

Το συνέδριο που πραγματοποιείται ανά διετία, αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για τους υποστηρικτές ασθενών, να μοιραστούν τις καλύτερες πρακτικές και να ανταλλάξουν γνώση σχετικά με την αυξανόμενη επιβάρυνση των μυοσκελετικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της οστεοπόρωσης.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Οστεοπόρωσης (IOF) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», θα ανοίξει ο Φώτης Πατσουράκος, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Θα παραστούν επίσης τοπικές διάσημες προσωπικότητες συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού κας Υβόννης Μαλτέζου, και της Σεφ Νίκης Μερκούρη, οι οποίες θα παρουσιάσουν συνταγές φιλικές προς τα οστά για τους συμμετέχοντες στη διάρκεια του συνεδρίου.

Επίσης το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια, συζητήσεις με πάνελ ομιλητών και απονομές βραβείων. Με την ανταλλαγή ιδεών για επιτυχημένες εκστρατείες, την εκμάθηση καινούργιων δεξιοτήτων, και την ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, οι εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους σε εθνικό επίπεδο.

Η οστεοπόρωση αποτελεί μία μακροχρόνια νόσο, η οποία προκαλεί αδυναμία και ευθραστότητα στα οστά. Διεθνώς, περίπου μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών, θα υποστεί ένα κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης. Οι μυοσκελετικές παθήσεις όπως η οστοπόρωση ή η οστεοαρθρίτιδα, επηρεάζουν περισσότερους από 1,7 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως και αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη αιτία διαβίωσης με σωματική ανικανότητα.

Σύμφωνα με μελέτη του 2010, περίπου 22 εκατ. γυναίκες και 5.5 εκατ. άνδρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ηλικίας μεταξύ 50-84, ενδέχεται να πάθουν οστεοπόρωση έως 23% μέχρι το 2025. Η επιβάρυνση της ασθένειας μόνο στην Ελλάδα είναι τεράστια. Κατά προσέγγιση 86.000 νέα κατάγματα λόγω ευθραυστότητας συμβαίνουν ετησίως και περίπου 640.000 άνθρωποι ηλικίας 50 ετών και άνω, υπολογίζεται οτι έχουν οστεοπόρωση. Η οικονομική επιβάρυνση των νέων και προηγούμενων καταγμάτων, ξεπερνά τα €680 εκατ. ανά έτος και, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, αναμένεται να αυξηθεί μέχρι 20% σε περίπου €814 εκατ. το 2025.

Η Τζούντι Στενμαρκ, διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Οστεοπόρωσης σημειώνει ότι «αυτές οι νόσοι αποτελούν μία τεράστια ανθρώπινο και κοινωνικο-οικονομική επιβάρυνση για τους ηλικιωμένους πληθυσμούς, και ο αριθμός των πασχόντων πρόκειται να αυξηθεί δραματικά με τη γήρανση του πληθυσμού. Αυτός είναι ο λόγος που καθιστά αυτό το συνέδριο τόσο σημαντικό. Αποτελεί μία ευκαιρία για τους συλλόγους ασθενών να μάθουν νέες στρατηγικές προκειμένου να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και να καταστήσουν την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση πιο προσβάσιμες σε όσους ασθενείς τις χρειάζονται».

Η Μέμη Τσέκουρα, πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» προσθέτει ότι «έχουμε την ευχαρίστηση να φιλοξενούμε αυτό το συνέδριο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Οι εθελοντές, οι οποίοι συμμετέχουν εκ μέρους των συλλόγων ασθενών διεθνώς, πραγματοποιούν εξαιρετική δουλειά σε επίπεδο ανιδιοτελούς προσφοράς στις χώρες τους. Προάγουν ενεργά την εκπαίδευση της επαγγελματικής και δημόσιας υγείας, καθώς επίσης προωθούν τα συμφέροντα των ασθενών με χρόνιες, σοβαρές νόσους. Αυτό το συνέδριο εξυπηρετεί όχι μόνο την ενίσχυση δεξιοτήτων αυτών των μη-κερδοσκοπικών οργανισμών και των εθελοντών τους, αλλά τους παρέχει επίσης αναγνώριση της πολύ σημαντικής τους προσφοράς».

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024