Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλ Κάιντα: Δεν αναγνωρίζει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν αποκλείει συνεργασία

Αλ Κάιντα: Δεν αναγνωρίζει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν αποκλείει συνεργασία

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, απέρριψε τo Ισλαμικό Κράτος και τον ηγέτη της Αμπού αλ Μπαγκντάντι χαρακτηρίζοντάς τους παράνομους. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι οι μαχητές της θα πολεμούσαν στο πλευρό των τζιχαντιστών εναντίον της δυτικής συμμαχίας στο Ιράκ και τη Συρία, εφόσον απαιτούνταν.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, απέρριψε τo Ισλαμικό Κράτος και τον ηγέτη της Αμπού αλ Μπαγκντάντι χαρακτηρίζοντάς τους παράνομους. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι οι μαχητές της θα πολεμούσαν στο πλευρό των τζιχαντιστών, εναντίον του συνασπισμού της Δύσης στο Ιράκ και τη Συρία εφόσον απαιτούνταν.

Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο Ζαουάχρι λέει: «Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το χαλιφάτο».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε έγινε η ηχογράφηση, ωστόσο, οι αναφορές που κάνει σε συγκεκριμένα γεγονότα καταδεικνύουν ότι ενδεχομένως έγινε πριν από 8 μήνες.

Παρά την αντιπαλότητα μεταξύ της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, ο Ζαουάχρι υπονοεί ότι ενδεχομένως υπάρχει περιθώριο για συνεργασία μεταξύ των εξτρεμιστικών οργανώσεων όταν πρόκειται για τον πόλεμο εναντίον της Δύσης.

«Παρά τα μεγάλα σφάλματα (του Ισλαμικού Κράτους), εάν βρισκόμουν στο Ιράκ ή τη Συρία θα συνεργαζόμουν με εκείνους προκειμένου να σκοτώσουμε τους σταυροφόρους και τους κοσμικούς και τους Σιίτες αν και δεν αναγνωρίζω τη νομιμότητα του καθεστώτος τους, διότι αυτό το θέμα είναι μεγαλύτερης σημασίας» τόνισε.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του προβαίνοντας στα παραπάνω σχόλια. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters με τις δηλώσεις αυτές φαίνεται να υπαινίσσεται ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποιας μορφής συμφιλίωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024