Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρουαζιέρες στη Λέσβο ακυρώθηκαν λόγω προσφυγικής κρίσης

Κρουαζιέρες στη Λέσβο ακυρώθηκαν λόγω προσφυγικής κρίσης

Σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Λέσβου προκαλεί η κρίση με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους  πρόσφυγες και μετανάστες. Από τη Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη ακυρώθηκαν έξι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που είχαν προγραμματισθεί στη Μυτιλήνη και στον Μόλυβο με περίπου 5.000 επιβαίνοντες. Τα κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν τελικά το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο.

Σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Λέσβου προκαλεί η κρίση με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Από τη Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη ακυρώθηκαν έξι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που είχαν προγραμματισθεί στη Μυτιλήνη και στον Μόλυβο με περίπου 5.000 επιβαίνοντες. Τα κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν τελικά το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο.

«Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία, αλλά και μεσοπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην τουριστική φήμη του νησιού ιδιαίτερα στη σημαντική αγορά των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, ο οποίος αντιπροσωπεύει το σύνολο των αφίξεων που ακυρώθηκαν.

Για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού παρουσία του υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη, του γενικού γραμματέα Ηλία Ξανθάκου, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Γεράσιμου Ζαχαράτου, της προέδρου του ΕΟΤ Ελισάβετ Χατζηνικολάου και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου.

Αποφασίστηκαν στοχευμένες δράσεις προβολής των νησιών που έχουν πληγεί, τόσο από το υπουργείο Τουρισμού όσο και τον ΕΟΤ, καθώς επίσης και η άμεση παρουσία στη Λέσβο, τη Σάμο αλλά και νησιά του Νοτίου Αιγαίου του αναπληρωτή γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού και της προέδρου του ΕΟΤ, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς θα οργανώσουν το εν λόγω πρόγραμμα ειδικής τουριστικής προβολής.

«Βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό, τον κύριο Χριστοδουλάκη, αλλά και από τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Νίκος Κατρακάζος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024