
Βενιζέλος: Επικίνδυνο το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα
Το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο επικίνδυνο όσο το παράλληλο νόμισμα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Έχει δύο σύμπαντα στο κεφάλι του, είναι ο ριζοσπάστης αντιμνημονιακός, αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για τον Αλέξη Τσίπρα.
Το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο επικίνδυνο όσο το παράλληλο νόμισμα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Έχει δύο σύμπαντα στο κεφάλι του, είναι ο ριζοσπάστης αντιμνημονιακός, αλλά και ο υπεύθυνος νεομνημονιακός, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στη κυβέρνηση μετά τις εκλογές σωστό είναι να συμμετέχουν όλοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Όσον αφορά στο αν το ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσει και θα συμφωνήσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας επτά μήνες πριν ή όσα λέει τώρα;
«Εγώ ήδη από το 2012 ζητούσα επιμόνως τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, εφόσον από τότε διατεινόταν ότι είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως υπάρχει εθνική ανάγκη που επιβάλει τη συνεργασία με όλους τους παράγοντες.
Εμείς είμαστε παλιοί, έχω κάνει πολλά χρόνια υπουργός και βουλευτής, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι προχθές ήταν σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αλληλοσπαράσσονται, είναι το νέο; διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.
Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε, καθώς υποστήριξε ότι είχε στείλει τον κ. Βαρουφάκη στην Ευρώπη να υπονομεύει ουσιαστικά το προφίλ της χώρας και η πραγματική διαπραγμάτευση έγινε μετά το δημοψήφισμα.
«Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας μιλά πάντα για τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης» επισήμανε ο κ.Βενιζέλος.
Κατηγόρησε ακόμα τον πρώην πρωθυπουργό ότι «έπεσε στην παγίδα των ψευδαισθήσεών του» γιατί δεν κατάλαβε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και τόνισε πως όλη η στάση του δεν έφερε τίποτα καλό για τους Έλληνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
- Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή του φρικτού τροχαίου με τις δύο νεκρές γυναίκες
- Emily in Paris: Η Λίλι Κόλινς «εισέβαλε» στη Μύκονο
- Παπασταύρου: Η γεώτρηση στο Block 2 του Ιονίου θα ξεκινήσει νωρίτερα
- Η Αριστερά ρευστοποιείται με δική της ευθύνη -και δεν φταίει ο Αλέξης Τσίπρας
- Final-4 2026: Τα εισιτήρια που δικαιούται κάθε ομάδα και πόσα έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός
- Μια φιλοσοφία για τη φροντίδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442