
Αύξηση 0,4% του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο β’ τρίμηνο 2015
Eπί τα βελτίω αναθεωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία τα στοιχεία για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2015. Σύμφωνα με τη Eurostat το ΑΕΠ των χωρών της ευρωζώνης σημείωσε αύξηση 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, έναντι του πρώτου τριμήνου 2015. Η αρχική εκτίμηση τοποθετούσε την αύξηση στο 0,3%.
Eπί τα βελτίω αναθεωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία τα στοιχεία για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Σύμφωνα με τη Eurostat το ΑΕΠ των χωρών της ευρωζώνης σημείωσε αύξηση 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, έναντι του πρώτου τριμήνου 2015. Η αρχική εκτίμηση τοποθετούσε την αύξηση στο 0,3%.
Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 1,5%, έναντι 1,2% που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατανάλωση και οι μεγαλύτερες του αναμενόμενου εξαγωγές στήριξαν τα οικονομικά μεγέθη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλκιδική: Εξαφανίστηκε 17χρονος από χώρο φιλοξενίας
- Ζελένσκι: Έτοιμο για εκεχειρία με την Ρωσία το Κίεβο – Χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
- Απόφαση-ορόσημο για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στη Booking.com
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορεί να περνούν από γενιά σε γενιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)






























![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442