Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε και η μητέρα του βρέφους που είχε καεί ζωντανό στη Δυτική Όχθη

Πέθανε και η μητέρα του βρέφους που είχε καεί ζωντανό στη Δυτική Όχθη

Υπέκυψε στα τραύματά της τη νύχτα της Κυριακής και η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ, η μητέρα του Άλι Νταουάμπσεχ, του μικρού Παλαιστινίου ηλικίας 18 μηνών που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους από εμπρησμό που αποδίδεται σε εβραίους εξτρεμιστές, ανακοίνωσε το ισραηλινό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η ίδια και η οικογένειά της.

Υπέκυψε στα τραύματά της τη νύχτα της Κυριακής και η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ, η μητέρα του Άλι Νταουάμπσεχ, του μικρού Παλαιστινίου ηλικίας 18 μηνών που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους από εμπρησμό που αποδίδεται σε εβραίους εξτρεμιστές, ανακοίνωσε το ισραηλινό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η ίδια και η οικογένειά της.

Στις 31 Ιουλίου, άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν βόμβες Μολότοφ μέσα από τα ανοικτά παράθυρα του σπιτιού των Νταουάμπσεχ, στο χωριό Ντούμα που περιβάλλεται από εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Άλι Νταουάμπσεχ, 18 μηνών, έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά. Οκτώ ημέρες αργότερα ο πατέρας του, Σάαντ Νταουάμπσεχ, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο τετράχρονος Άχμεντ, το άλλο παιδί της οικογένειας, νοσηλεύεται ακόμη.

Η εγκληματική πράξη, όπως και οι επιγραφές στους τοίχους που παραπέμπουν στην πρακτική «το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί», πράξεις βανδαλισμού οι οποίες διαπράττονται από νεαρούς εξτρεμιστές εβραίους και πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τη δολοφονία από εβραίο εξτρεμιστή μίας εφήβου στη διάρκεια πορείας του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ, στα κατεχόμενα εδάφη και διεθνώς, για την «ατιμωρησία» των εξτρεμιστών.

«Η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ απεβίωσε τη νύχτα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ταλ Χασόμερ του Τελ Αβίβ, όπου η νεαρή 26χρονη δασκάλα είχε εισαχθεί με εγκαύματα τρίτου βαθμού που κάλυπταν το 80% του σώματός της.

Από την Ντούμα, ο Ανουάρ Νταουάμπσεχ, μέλος της οικογένειας των τριών θυμάτων, επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο της Ρίχαμ Νταουάμπσεχ. Πρόσθεσε πως η κηδεία της μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στο χωριό, όπου «λαϊκές επιτροπές» πραγματοποιούν έκτοτε νυκτερινές περιπολίες, καθώς οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ζουν «μέσα στον φόβο» νέων επιθέσεων.

Ο εμπρησμός του σπιτιού των Νταουάμπσεχ είναι η πιο πρόσφατη επίθεση σε έναν μακρύ κατάλογο ενεργειών των οποίων οι δράστες σπάνια τιμωρούνται. Στους μαυρισμένους από τον καπνό τοίχους του σπιτιού της οικογένειας οι επιτιθέμενοι έγραψαν προτού διαφύγουν συνθήματα για «εκδίκηση».

Πρόκειται για υπογραφή που χρησιμοποιείται συχνά από εποίκους οι οποίοι πραγματοποιούν πράξεις βανδαλισμού ή, όπως λέγονται, επιθέσεις για «το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί» εναντίον των Παλαιστινίων, των χριστιανών, των ισραηλινών Αράβων, ακόμη και ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών. Στο στόχαστρο έχουν μπει πολλές εκκλησίες και τεμένη, μεταξύ των οποίων και ιεροί τόποι του χριστιανισμού, όμως η επίθεση στην Ντούμα προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση επειδή οι βιαιότητες αυτές σπάνια προκαλούν θύματα.

Δέκα εξτρεμιστές της Δεξιάς που φέρεται να εμπλέκονται σε «τρομοκρατικές επιθέσεις», μεταξύ των οποίων και η επίθεση στην Ντούμα, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και άλλοι τρεις σε διοικητική κράτηση, δηλαδή χωρίς δικαστική απόφαση για περίοδο έξι μηνών, στο πλαίσιο κυρίως της έρευνας για τον εμπρησμό στην Ντούμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024