Κατσέλη: Εφικτή η άρση των capital controls έως τα τέλη του 2015
Την πεποίθηση ότι ώς το τέλος του 2015 είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ικανοποιηθούν, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.
Την πεποίθηση ότι ώς το τέλος του 2015 είναι εφικτό να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πιθανότατα θα ικανοποιηθούν, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.
Η κ. Κατσέλη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε κλειστό γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με ακροατήριο τις διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της πόλης και επιχειρηματίες.
«Στόχος όλων είναι να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές. Θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε μπει σε μια κανονικότητα ως προς τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αυτές οι δύο προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί» υπογράμμισε η κ. Κατσέλη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το αν η εκλογική διαδικασία μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη διαδικασία αυτή, η κ. Κατσέλη επεσήμανε:
«Το κλίμα το πολιτικό είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της οικονομίας και επομένως μια πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, σημείωσε ότι οι παραγωγικοί φορείς θα θέσουν στην κ. Κατσέλη ζητήματα που σχετίζονται με τη διευκόλυνση της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως δε εκείνων της περιφέρειας, από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Μητέρα και τρία παιδιά επιβίωσαν επί 11 ημέρες στα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442