
Επιστροφές φόρου 30 εκατ. ευρώ από την ΓΓΔΕ
Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία της πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστροφής φόρου για όσες δηλώσεις είχαν υποβληθεί μέχρι την 20η Ιουνίου 2015 και το πόσο που θα πιστωθεί συνολικά είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Εκπνέει σήμερα Παρασκευή η προθεσμία που είχε παρασχεθεί από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2014 χωρίς πρόστιμα.
Σημειώνεται πως από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα το βράδυ (οι φορολογούμενοι και οι λογιστές τους μπορούσαν να υποβάλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (η επίσημη προθεσμία έληξε στις 31 Αυγούστου), χωρίς να βαρύνονται με τα πρόστιμα 100 – 500 ευρώ που προβλέπει ο νόμος.
Η μοναδική επιβάρυνση στο διάστημα 1- 4 Σεπτεμβρίου αφορά στις δηλώσεις με χρεωστικό υπόλοιπο οι οποίες και βαρύνονται με προσαύξηση 0,73% επί του χρεωστικού ποσού του εκκαθαριστικού.
Έτσι, σε όσες δηλώσεις υποβληθούν (εκπρόθεσμα) από αύριο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εκπρόθεσμων αρχικών και εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ύψους 100 έως 500 ευρώ.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του φορολογικού κόμβου Taxheaven ξεκίνησε ήδη η διαδικασία της πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστροφής φόρου για όσες δηλώσεις είχαν υποβληθεί μέχρι την 20η Ιουνίου 2015 και το πόσο που θα πιστωθεί είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greek 2026 Summer Tourism Season Off to Strong Start, Early Bookings Surge
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442