Bloomberg: Μειώνει ο Ντράγκι τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό του τετάρτου τριμήνου 2015, μεταδίδει σήμερα Πέμπτη το πρακτορείο Bloomberg. Δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει πως λόγω των χαμηλών τιμών στα εμπορεύματα και ειδικά στο πετρέλαιο, την επιβράδυνση του διεθνούς εμπορίου και της πτώσης στις μετοχικές αγορές παγκοσμίως η ΕΚΤ βλέπει πως οι αποπληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό του τετάρτου τριμήνου 2015, μεταδίδει σήμερα Πέμπτη το πρακτορείο Bloomberg.
Δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει πως λόγω των χαμηλών τιμών στα εμπορεύματα και ειδικά στο πετρέλαιο, την επιβράδυνση του διεθνούς εμπορίου και της πτώσης στις μετοχικές αγορές παγκοσμίως η ΕΚΤ βλέπει πως οι αποπληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται.
Σημειώνεται πως τον Ιούνιο οι αναλυτές εκτίμησαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα είναι το 2015 στο 0,3%, θα ανέβει στο 1,5% το 2016 και στο 1,8% το 2017.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα 47 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg δεν προέβλεψαν αλλαγή στο επιτόκιο αναφοράς της ΕΚΤ (0,05%).
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.