Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα νεκροί και 40 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στην Λαττάκεια

Δέκα νεκροί και 40 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στην Λαττάκεια

Τουλάχιστον επτά νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστική επίθεσης στην Λαττάκεια, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση. Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε κεντρική πλατεία της συριακής πόλη -σε μία σπάνια επίθεση στην παραθαλάσσια πόλη που αποτελεί προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τουλάχιστον επτά νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστική επίθεσης στην Λαττάκεια, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση. Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε κεντρική πλατεία της συριακής πόλη -σε μία σπάνια επίθεση στο λιμάνι που αποτελεί προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης.

Η Λαττάκεια έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό έξω από τη δίνη του τετραετούς εμφυλίου πολέμου που έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε 250.000 ανθρώπους.

Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει φλεγόμενα οχήματα σε μία περιοχή όπου βρίσκονται διασκορπισμένα τα συντρίμμια δεκάδων άλλων αυτοκινήτων που καταστράφηκαν από τη σφοδρότητα της έκρηξης.

Επίσης διακρίνονται διασώστες και απλοί πολίτες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, την οποία τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε «τρομοκράτες» -χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούν παγίως όταν αναφέρονται σε ενόπλους, οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024