Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισό εκατομμύριο σφαίρες και 5.000 όπλα σε δύο κοντέινερ του «Haddad 1»

Μισό εκατομμύριο σφαίρες και 5.000 όπλα σε δύο κοντέινερ του «Haddad 1»

Περίπου 5.000 όπλα και 500.000 σφαίρες των 9mm περιέχουν τα δύο πρώτα κοντέινερ του φορτηγού πλοίου Haddad 1, σημαίας Βολιβίας, που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης να πλέει ανοικτά της Κρήτης και κατέπλευσε την Τετάρτη στο λιμάνι Ηρακλείου. Η καταμέτρηση συνεχίζεται παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και εισαγγελικής αρχής.

Περίπου 5.000 όπλα και 500.000 σφαίρες των 9mm περιέχουν τα δύο πρώτα κοντέινερ του φορτηγού πλοίου Haddad 1, σημαίας Βολιβίας, που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης να πλέει ανοικτά της Κρήτης και κατέπλευσε την Τετάρτη στο λιμάνι Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εκφόρτωση, των δύο πρώτων εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο Ισκεντερούν της Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και εισαγγελικής αρχής.

Τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο (συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής) στο βάθος των κοντέινερ.

Με νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ερευνών και στα υπόλοιπα εμπορευματοκιβώτια που παραμένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πληροφορίες -πιθανότατα της ΕΥΠ-το πλοίο ακινητοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών των λιμενικών Αρχών Κρήτης.

Διαπίστωσαν ότι ενώ είχε δηλώσει πως μεταφέρει πλαστικά, στα αμπάρια του είχε φορτώσει κοντέινερ με οπλισμό.

Mε επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών (κατά πληροφορίες από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία), το φορτηγό προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης λιμάνι-προπύργιο των δυνάμεων της «Αυγής της Λιβύης» που αμφισβητούν την αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ αλ Θίνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024