Ήδη 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά
Ήδη 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ακριτικά νησιά, αφού, η Λέσβος είναι χώρος υποδοχής του 14% των προσφύγων μεταναστών, η Κως του 6% και η Λέρος του 4%. Πιθανή θεωρείται η αύξηση της μεταναστευτικής ροής σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, κατά τη τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό.
Ήδη 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διέλθει από τα ελληνικά νησιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ακριτικά νησιά, αφού, η Λέσβος είναι χώρος υποδοχής του 14% των προσφύγων μεταναστών, η Κως του 6% και η Λέρος του 4%.
Πιθανή θεωρείται η αύξηση της μεταναστευτικής ροής σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, κατά τη τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς είναι η συντονισμένη άμεση δράση για τη λήψη όλων των μέτρων και των στοχευμένων δράσεων που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό ζήτημα, ενώ έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες άρσης του θέματος των προσλήψεων ιατρικού και διοικητικού προσωπικού από τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν πως τα συναρμόδια υπουργεία χρειάζονται τη στήριξη, την αλληλεγγύη και τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ πρέπει να τηρηθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας ως προς τους μετανάστες.
Την αναγκαιότητα να ζητηθεί η σύγκληση έκτακτης συνόδου σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Ακόμη τέθηκε το θέμα της αναγκαιότητας της δίωξης και της σύλληψης των διακινητών των δουλεμπόρων οι οποίοι αριθμούν ήδη τους 8.014 βάσει στοιχείων του λιμενικού χάρτη, όπως και η ενίσχυση των νησιών από αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να διευκολυνθεί η καταγραφή των μεταναστών και να γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς η ταυτοποίηση τους.
Στη σύσκεψη του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και δήμαρχοι από όλες τις περιοχές της Αττικής, από επαρχιακές και νησιωτικές περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442