Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε συνεργάτη, ούτε «αυτοφωράκια»

Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε συνεργάτη, ούτε «αυτοφωράκια»

«Από τον τόπο μας λείπει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι παλιοί πολιτικοί μας εσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά. Ο τέως πρωθυπουργός απάντησε στο «αυτοφωράκια» που χρησιμοποίησε ο Β.Μεϊμαράκης.

Από τον τόπο μας λείπει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι παλιοί πολιτικοί μας εσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του.

Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, επισήμανε.

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι – χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθεί, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσας στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Στη συνέχεια είχε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Κισσάμου, Θοδωρή Σταθάκη. «Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τα κοινά. Έχει σημασία η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική, όχι ως καριέρα αλλά ως προσπάθεια να προσφέρεις στον τόπο» είπε ο τέως πρωθυπουργός.

Ο κ. Σταθάκης έδωσε στο Αλέξη Τσίπρα υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και ένα καλάθι με παραδοσιακά προιόντα.

Αργότερα σε ομιλία του στο «Τσατσαρωνάκειο Κέντρο Κισάμου», ο κ. Τσίπρας απάντησε και στον «υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ» όπως τον αποκάλεσε, ο οποίος είχε κάνει χρήση της λέξης «αυτοφωράκιας» για τον ίδιο.

«Δεν τον θέλω ούτε για ‘αυτοφωράκια’ ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια, αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πότε βγαίνει και τον κατηγορεί ότι θέλει να κλέψει την ψήφο του λαού για να μείνει στην εξουσία και πότε ότι θέλει να αποδράσει.

«Τι από τα δύο άραγε συμβαίνει; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται» σημείωσε.

Συνέχισε με επίθεση στους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ό,τι δεν κατάφεραν με την έλλειψη ρευστότητας, με την χρηματοπιστωτική ασφυξία, ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας έκλεισαν τις τράπεζες, ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας είχαν στήσει την παγίδα για να μας εξώσουν από την ευρωζώνη και να μας οδηγήσουν σε κατάρρευση των τραπεζών, προσπαθούν το καταφέρουν τώρα αυτή την φορά και με τη βοήθεια των εσωτερικών μας αδυναμιών.

» Τα κάστρα λένε πέφτουν από μέσα. Και πράγματι το εγχείρημα της αριστερής παρένθεσης που δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν επτά μήνες που σταθήκαμε όρθιοι, επιχειρούν τώρα να το υλοποιήσουν μετά την απόφαση 30 αριστερών βουλευτών να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024