ΕΚΠΟΙΖΩ: Να γίνουν αυστηροί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων
Αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με επιστολή της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Υπογραμμίζει ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει την υιοθέτηση και προβολή της μεσογειακής διατροφής και ότι αν και υπάρχει υγειονομική διάταξη για τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία, αυτή παραβιάζεται.
Αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με επιστολή της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Υπογραμμίζει ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει την υιοθέτηση και προβολή της μεσογειακής διατροφής και σημειώνει: «Δυστυχώς, αν και υπάρχει υγειονομική διάταξη για τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία, αυτή παραβιάζεται».
Επιπλέον, τονίζει ότι πρέπει να αποσυνδεθούν τα κυλικεία από πηγή εσόδων για τα σχολεία και προσθέτει ότι «μία καλή κίνηση, ιδιαίτερα για τα παιδιά του Δημοτικού, είναι να παίρνουν κολατσιό από το σπίτι και βέβαια να συζητάμε πάντα με το παιδί τι αγόρασε με το χαρτζιλίκι του, κατευθύνοντάς το στο να κάνει τις σωστές επιλογές”»
Η ΕΚΠΟΙΖΩ προτείνει, επίσης, στους γονείς προγραμματισμό, έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών ενόψει των αγορών τους για τη νέα σχολική χρονιά.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).