Σπάνια δικαστική νίκη της Αργεντινής έναντι πιστωτών της
Ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής (BCRA), που τηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής (BCRA), που τηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Το εφετείο έκρινε ότι ο δικαστής του περιφερειακού αμερικανικού δικαστηρίου Τόμας Γκρίεζα, στον οποίο είχαν προσφύγει το 2013 οι ομολογιούχοι, έσφαλε αρνούμενος το αίτημα της BCRA να απορριφθεί η αγωγή των πιστωτών.
Το εφετείο διέταξε τον Γκρίεζα να απορρίψει την αγωγή των πιστωτών.
Η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001 για ένα ποσό ρεκόρ ύψους 95 δισ. δολαρίων. Οι κάτοχοι του 93% των ομολόγων της συμφώνησαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους το 2005 και το 2010 με μεγάλο «κούρεμα». Ορισμένοι πιστωτές της δεν δέχθηκαν την ανταλλαγή των ομολόγων τους και αργότερα κέρδισαν αποφάσεις για την άμεση αποπληρωμή τους από την Αργεντινή, κάτι που η χώρα αρνήθηκε να κάνει.
Η αγωγή, που υποβλήθηκε από τους επενδυτές NML Capital Ltd. and EM Ltd., επεδίωκε να υπάρξει απόφαση ότι η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής είναι το «alter ego» της χώρας και είναι υποχρεωμένη να τους πληρώσει το ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων.
Το εφετείο επέπληξε την Αργεντινή για τη συνεχιζόμενη αδυναμία πληρωμής των εναντίον της αποφάσεων. Το δικαστήριο δήλωσε ότι η απόφασή του υπέρ της Αργεντινής μπορεί να έχει το «ατυχές αποτέλεσμα» να ενισχύσει την άρνηση της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442