Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo V40 και V40 Cross Country 1.5 T3 Auto: Νέος κινητήρας 1,5 λίτρου - στην Ελλάδα από 20.400 ευρώ

Volvo V40 και V40 Cross Country 1.5 T3 Auto: Νέος κινητήρας 1,5 λίτρου – στην Ελλάδα από 20.400 ευρώ

Το σουηδικό hatchback προσθέτει έναν νέο κινητήρα βενζίνης στις επιλογές του, ο οποίος, με χωρητικότητα 1,5 λίτρου και το DNA της τεχνολογίας Drive E, προσφέρει ισχύ 152 ίππων και υπόσχεται μέγιστη αποδοτικότητα.


Με μία νέα έκδοση κινητήρα εμπλουτίζεται η γκάμα του δημοφιλούς premium hatchback στην ελληνική αγορά καθώς τα V40 και V40 Cross Country θα είναι, πλέον διαθέσιμα με ένα νέο αποδοτικό turbo κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου με απόδοση 152 ίππων και 250 Nm ροπής.

Ο νέος υπετροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.498 κ.εκ που ανήκει στους νέας γενιάς κινητήρες των Σουηδών, τεχνολογίας Drive E συνδυάζεται με ένα επίσης νέο, αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των αντίστοιχων εκδόσεων του V40.

Σύμφωνα με τις συνήθειες των Σουηδών οι δύο εκδόσεις, θα διατεθούν με τα διακριτικά Τ3 Αuto, υποδηλώνοντας την «ιεραρχική» τους θέση στην γκάμα, ξεκινώντας την πορεία τους στην ελληνική αγορά με αρχική τιμή τα 20.400 ευρώ (V40) και τα 21.900 ευρώ (V40 Cross Country) με όφελος απόσυρσης και στο πλαίσιο προσφοράς της Volvo Car Hellas που ισχύει για τις πρώτες παραγγελίες-αγορές που θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα και κατ΄επέκταση των δύο νέων εκδόσεων του V40, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη γενναιόδωρη ισχύ των 152 ίππων και τη ροπή των 250 Nm -διαθέσιμη από τις 1.700 σ.α.λ.- ο νέος προδιαγραφών Euro6, κινητήρας κατασκευάστηκε με «οδηγό» τους μεγαλύτερους, αλλά αποδοτικούς δίλιτρους της Volvo και την τεχνολογία Drive E, με αποτέλεσμα μειωμένες τριβές, χαμηλό βάρος και αυξημένη αποδοτικότητα.

Το ίδιο μοτίβο ισχύει και για το νέο αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων το οποίο ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με το οκτώ σχέσεων κιβώτιο της Volvo που εξοπλίζει τις δίλιτρες εκδόσεις των V40 και V40 Cross Country –και όχι μόνο- συμβάλλοντας στην μέγιστη αποδοτικότητα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο κιβώτιο προσφέρει τη δυνατότητα σειριακής λειτουργίας ή την εναλλαγή των σχέσεων μέσω των paddles στο τιμόνι.

Σε απόλυτες τιμές και ως αποτέλεσμα των παραπάνω το V40 1.5 T3 Auto επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα τη στιγμή που οι τιμές της μέσης κατανάλωσης καυσίμου περιορίζονται σε 5,5 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 129 γρ./χλμ.

Αντιστοίχως, το V40 Cross Country 1.5 T3 Auto απαιτεί 8,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα ενώ οι τιμές μέσης κατανάλωσης καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνούν τα 5,6 λίτρα/100 χλμ. και τα 131 γρ./χλμ.

Παράλληλα με τα χαρακτηριστικά κινητήρα και κιβωτίου, σημαντική στην αποδοτικότητα των δύο νέων εκδόσεων του V40 είναι η παρουσία του προγράμματος οδήγησης ECO+ το οποίο με την ενεργοποίηση του αντίστοιχου διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πραγματοποιεί τις αλλαγές των σχέσεων σε χαμηλότερες στροφές, με στόχο τη μέγιστη οικονομία καυσίμου.

Επιπλέον, κατά την λειτουργία ECO+, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς να πατάει ο οδηγός το πεντάλ του γκαζιού, το κιβώτιο απεμπλέκεται και οι στροφές του κινητήρα μειώνονται έως λίγο πάνω από το ρελαντί μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων εμπλέκεται και πάλι όταν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού ή του φρένου.

auto.in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024