Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θ.Δρίτσας: Είμαστε φίλοι με τον Λαφαζάνη, αλλά δεν ταυτιζόμαστε

Θ.Δρίτσας: Είμαστε φίλοι με τον Λαφαζάνη, αλλά δεν ταυτιζόμαστε

Η πολιτική επικαιρότητα είχε την τιμητιική της κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στον κυβερνητικό τομέα της ναυτιλίας, καθώς το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού που είχε ο Θεόδωρος Δρίτσας αναλαμβάνει ο Χρήστος Ζώης. Όταν ο κ. Δρίτσας ρωτήθηκε αν θα συμπλεύσει με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη, ο κ. Δρίτσας είπε: «Με τον Παναγιώτη δεν ταυτιζόμαστε όσον αφορά τις απόψεις μας, αλλά είμαστε φίλοι».

Η πολιτική επικαιρότητα είχε την τιμητιική της κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στον κυβερνητικό τομέα της ναυτιλίας, καθώς το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού που είχε ο Θεόδωρος Δρίτσας αναλαμβάνει ο Χρήστος Ζώης.

Ο κ. Δρίτσας εμφανίστηκε να λέει ότι «δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω. Είναι μια συζήτηση που γίνεται ανάμεσα σε πολλούς, ανάμεσα σε δύο και ανάμεσα σε μένα και τον εαυτό μου». Εξήγησε ότι θα λάβει τις αποφάσεις του όταν συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα.
Όταν ερωτήθηκε αν θα συμπλεύσει με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη, ο κ. Δρίτσας είπε: «Με τον Παναγιώτη δεν ταυτιζόμαστε όσον αφορά τις απόψεις μας, αλλά είμαστε φίλοι».

Συγκίνηση στην παράδοση – παραλαβή

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας. Ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Χρ. Ζώης σημείωσε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος είναι να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες με ηρεμία και ψυχραιμία και να μη φανεί «κενό» ούτε για μία ημέρα, ούτε για ένα λεπτό.

Σχετικά με τις προτεραιότητες ανέδειξε το μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, δεν μπορεί να περιμένει την εκλογή νέας κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι θα δώσουμε λύσεις όπου μπορούμε και δεν θα κρυφτούμε, δεν θα υποστείλουμε καμία σημαία. Καταλήγοντας τον χαιρετισμό του τόνισε ότι αυτό το υπουργείο μπορεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μοχλούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Νωρίτερα ο απερχόμενος κ. Θ. Δρίτσας συγκινημένος αποχαιρέτησε το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου δίνοντας βάρος στο έργο των λιμενικών στο Αιγαίο, λέγοντας ότι τους τελευταίους επτά μήνες δεν χάθηκε ούτε μία ζωή σημειώνοντας πως όσο περισσότεροι μετανάστες διασώζονται τόσο πιο άξιους υπερασπιστές έχει η πατρίδα. Συμπλήρωσε ότι δεν απειλούνται τα σύνορα, είναι φυλαγμένα και προστατευμένα, ενώ δεν απειλείται η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα.

Επιπλέον είπε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο δεν επελέγη κανένας με κομματικά κριτήρια, κάποιοι ωστόσο έφεραν στο μυαλό τους την επιλογή του κ. Γιάννη Κούβαρη ως νέο προέδρου του ΟΛΠ, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής Μεταφορών και επικεφαλής του θεματικού τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπροσθέτως έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του και αναφέρθηκε στη ρύθμιση του ζητήματος της απλήρωτης εργασίας λέγοντας ακόμη ότι η ακτοπλοΐα λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Σε εκκρεμότητα, είπε, παραμένει μια άλλη προτεραιότητα που είχε θέσει και ήταν η αντιμετώπιση της ανεργίας των ναυτικών.

Αναφέρθηκε και σε ένα άλλο ζήτημα το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, τις μεταθέσεις των λιμενικών. Ενώ οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών διαμαρτύρονται για το «πάγωμα» λόγω κωλλυσιεργείας, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι του μεταφέρθηκε πως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Διονύσης Βυθούλκας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024