Αλέξης Τσίπρας: Μόνο μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω
«Μόνο μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, στην έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μήνυμα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ.
«Μόνο μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, στην έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μήνυμα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ.
Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, όπως δημοσιεύεται στην Αυγή, έχει ως εξής: «Σήμερα ξεκινά η μεγάλη εκλογική μάχη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για το παρόν και το μέλλον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Και δεν θα γυρίσει. Θα πάει μόνο μπροστά».
Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να λάβει ισχυρή εντολή, δηλαδή αυτοδυναμία προκειμένου να αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όπως επισήμανε την Τετάρτη, μπορεί να συνεργαστεί μόνο με τους ΑΝΕΛ -στη βάση της εντιμότητας-, αλλά όχι με τα παλαιά και συστημικά κόμματα, στα οποία περιέλαβε και το Ποτάμι. Ξεκαθάρισε, δε, ότι στην περίπτωση που τέτοιου είδους συνεργασίες καταστούν απολύτως αναγκαίες, ο ίδιος δεν θα είναι πρωθυπουργός.
Απαντώντας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και υπενθύμισε την πρότασή του να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Γιάννης Δραγασάκης.
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας στηριζόμενος στην ισχυρή δημοφιλία του θέτει στους πολίτες το δίλημμα του επόμενου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που θα προκύψει.
Με το σημερινό μήνυμά του, δε, ζητά από τους πολίτες να θυμηθούν τη διακυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να μην επιλέξουν «να γυρίσει πίσω» η Ελλάδα. Το σύνθημα «μόνο μπροστά» εκπροσωπεί τον ίδιο και τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργείται.
Αλλωστε, το μήνυμα συσπείρωσης στο κόμμα και το προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους αναμένεται να εκπέμψει σαφέστερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος το Σαββατοκύριακο.
Στη διάρκεια της συνδιάσκεψης, θα επιχειρηθεί να κλείσουν οι «πληγές» που άνοιξαν από τη διάσπαση με την Αριστερή Πλατφόρμα και την κατά κύματα αποχώρηση στελεχών άλλων συνιστωσών, και να δοθεί το σήμα της εκλογικής μάχης.
Στην ηγεσία της εκλογικής μάχης θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να αντιπαρατεθεί σφοδρά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθ’ όλη τη διάρκεια των 20 ημερών, ενώ παράλληλα σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει κύκλο περιοδειών.
Πριν ανοίξει ο κύκλος των περιοδειών, όμως, θα πρέπει να έχει κλείσει το ζήτημα των υποψηφιοτήτων και να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του νέου προγράμματος. Ήδη, και για τα δύο αυτά «καυτά» ζητήματα πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του Σαββατοκύριακου.
Ηλένα Κρητικού
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από την Εβρέ στο Παρίσι: Δύο φίλοι, μια πόλη και μια βραδιά Champions League
- Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» η κίνηση στον Κηφισό και στην Αττική Οδό
- Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποφεύγει να βλέπει παλιές του ταινίες
- Μωβ και καφέ μέδουσες κατακλύζουν τις θάλασσες του ευβοϊκού κόλπου – Ανησυχία από τους κατοίκους
- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το δεύτερο βήμα προς το Final-4
- Ιαπωνία: Τραυμάτισε με σφυρί δύο παιδιά και ψέκασε με άγνωστη ουσία αστυνομικούς
- Τσίπρας: Ιούνιο το κόμμα – το αντι-δίλημμα της σταθερότητας – άνοιξε παράθυρο στους πρώην συντρόφους
- Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 125 δολ. το πετρέλαιο – Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442