Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννη: Εγκληματικό το δίλημμα Τσίπρα «εγώ ή κανείς»

Μπακογιάννη: Εγκληματικό το δίλημμα Τσίπρα «εγώ ή κανείς»

Έγκλημα χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος. «Σημαίνει το "εγώ ή κανείς", "εγώ ή νέες εκλογές"; Είναι αυτό το νέο ήθος, η νέα αντίληψη;» διερωτήθηκε. Η ίδια μίλησε με θερμά λόγια για τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Έγκλημα χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με άλλα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Πέμπτης, η Ντόρα Μπακογιάννη διερωτήθηκε: «Σημαίνει το «εγώ ή κανείς;», «εγώ ή νέες εκλογές»; Είναι αυτό το νέο ήθος, η νέα αντίληψη;».

Η ίδια σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη ευθύνης ενός πρωθυπουργού από αυτή τη θέση, συμπληρώντας πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά σε δυσκολίες και η Ελλάδα πήγαινε σε άτακτη χρεοκοπία «η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υβριζόμενα μέχρι πρότινος κρατήσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη και πήραν και την ευθύνη της ψήφου τους».

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δυσκολεύτηκε στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha την Τετάρτη να εξηγήσει γιατί θέλει τις εκλογές, αλλά κατέληξε ότι έχει εσωκομματικό πρόβλημα.

«Ποιος πολιτικός σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα έλεγε έχω χώρα σε capital controls, έφερα μνημόνιο, μού το ψήφισε η αντιοπολίτευση, το υπέγραψα, θα το εφαρμόσω αλλά δεν το πιστεύω και όλα αυτά με άνεση σαν να μιλούσε στο σαλόνι του σπιτιού του και να μην αφορούσαν 11 εκατομμύρια Έλληνες, είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά» σημείωσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 36% «όταν υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα· σήμερα έχει υπογράψει μνημόνιο, δεν έχει συνομιλητή, δεν ξέρει σε ποιον απευθύνεται. Και τη σοβαρότητα και αξιοπιστία που πληρώσαμε εμείς, σήμερα έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να την επικαλεστούμε».

Επισήμανε ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με όλους και εξέφρασε την προσωπική της άποψη ότι «αν θα μπορούσαμε να είχαμε ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι το καλύτερο δυνατό». Σημείωσε ότι σε αυτό το σημείο συμφωνεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές για τη χώρα μόνο του και πρόσθεσε πως «την αλαζονεία του Τσίπρα την είχαμε και εμείς παλιά αλλά μάθαμε από τα λάθη μας».

Για τον Β. Μεϊμαράκη επισήμανε ότι έχει συσπειρώσει τους πάντες στη ΝΔ, ότι είναι ένας «εξαιρετικός πρόεδρος», «κιμπάρης και ντόμπρος», καθώς και ότι «δεν προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά». Αναγνώρισε, πάντως, ότι «υπάρχει μια κριτική, ότι καμία φορά λέει καμιά κουβέντα παραπάνω και είναι λίγο λαϊκός», ωστόσο παρατήρησε: «Αυτός είναι ο Βαγγέλης. Κανένας δεν έχει βρεθεί να τον κατηγορήσει ότι δεν σου λέει αυτό που σκέφτεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024