Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο Tραμπ: Μεξικανός δημοσιογράφος, πολιτικοί και… μπισκότα

Στο στόχαστρο Tραμπ: Μεξικανός δημοσιογράφος, πολιτικοί και… μπισκότα

Οσοι πίστεψαν έστω και για μια στιγμή ότι η σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί έως σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική εκστρατεία του θα τον υποχρέωνε να χαμηλώσει τους τόνους διαψεύστηκαν οικτρά την Τρίτη το βράδυ. Ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ δημόσιας αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με έναν από τους πλέον γνωστούς μεξικανούς δημοσιογράφους, τον οποίο δεν δίστασε να πετάξει έξω από συνέντευξη Τύπου.

Οσοι πίστεψαν έστω και για μια στιγμή ότι η σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί έως σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική εκστρατεία του θα τον υποχρέωνε να χαμηλώσει τους τόνους διαψεύστηκαν οικτρά την Τρίτη το βράδυ.

Ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ δημόσιας αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με έναν από τους πλέον γνωστούς μεξικανούς δημοσιογράφους, τον Χόρχε Ράμος, τον οποίο δεν δίστασε να πετάξει έξω από συνέντευξη Τύπου.

Ο καβγάς ανάμεσα στους δύο άνδρες φούντωσε όταν από την πρώτη σειρά, ο δημοσιογράφος από το τηλεοπτικό δίκτυο Univision άρχισε να επιτίθεται στον Τραμπ σχετικά με το μεταναστευτικό του πρόγραμμα, το οποίο με περισσή υπερηφάνεια διατυμπανίζει κατά την προεκλογική του εκστρατεία και το οποίο προβλέπει άρνηση υπηκοότητας στα μωρά που γεννιούνται από αλλοδαπούς γονείς χωρίς άδεια παραμονής, απέλαση όλων όσοι βρίσκονται στις ΗΠΑ παράνομα, καθώς και ένα μεγάλο τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, προκειμένου να περιοριστεί το μεταναστευτικό κύμα.

Τόσο οι ερωτήσεις όσο και το έντονο ύφος του δημοσιογράφου εξόργισαν τον Τραμπ, ο οποίος αφενός τον έστειλε πίσω… στο κανάλι του και αφετέρου ζήτησε από την Ασφάλεια του χώρου να τον απομακρύνει από τη αίθουσα. Τελικά, περίπου 15 λεπτά αργότερα, ο Ράμος επανήλθε στη θέση του και οι δύο άνδρες συνέχισαν την έντονη διαμάχη τους για την παράνομη μετανάστευση.

Ο αμερικανός μεγιστάνας του real estate ωστόσο είχε να προσθέσει αρκετούς ακόμη στη λίστα με τους εχθρούς του. Αρνήθηκε λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη από την παρουσιάστρια του Fox News Μέγκιν Κέλι, την οποία γελοιοποίησε εκ νέου την Τρίτη το βράδυ στο Twitter. Επίσης, επιτέθηκε ξανά εναντίον του κυβερνήτη του Ουισκόνσιν Σκοτ Ουόκερ και τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο.

Και βέβαια από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο νούμερο ένα αντίπαλος του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Τζεμπ Μπους, για να καταλήξει όμως στο συμπέρασμα πως όλοι οι πολιτικοί που πηγαίνουν στην Ουάσινγκτον γίνονται «ανίκανοι». «Κοιτάνε τα όμορφα κτίρια, τις ωραίες αίθουσες και ξαφνικά γίνονται ανίκανοι», δήλωσε ο Τραμπ προκαλώντας το γέλιο του πλήθους. Για μια στιγμή ωστόσο αμφιταλαντεύτηκε εάν χρησιμοποίησε την κατάλληλη λέξη…

Στους νέους εχθρούς του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2016 περιλαμβάνονται επίσης τα μπισκότα Oreo. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τραμπ, ο οποίος δεσμεύτηκε δημοσίως για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να τα ξαναβάλει στο στόμα του, αφού ο παρασκευαστής αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο στο Σικάγο και να μεταφέρει τη μονάδα παραγωγής στο Μεξικό.

Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024