Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP καλεί ο Νταβούτογλου στην κυβέρνηση

Βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP καλεί ο Νταβούτογλου στην κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε σήμερα τρεις βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) να συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την 1η Νοεμβρίου. Εάν δεχτούν οι τρεις βουλευτές, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας που αιρετά μέλη ενός φιλοκουρδικού κόμματος θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Τρεις βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κάλεσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την 1η Νοεμβρίου.

Εάν δεχτούν οι τρεις βουλευτές, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας που αιρετά μέλη ενός φιλοκουρδικού κόμματος θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, ωστόσο σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πάντως ότι δεν θα τους προταθεί να αναλάβουν σημαντικά υπουργεία.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε συνολικά 11 στελέχη της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας, μετά την εντολή που έλαβε την Τρίτη για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, λόγω του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς δήλωσε την Τρίτη πως όλα τα στελέχη του είναι διαθέσιμα για υπουργοποίηση πλην των δύο αρχηγών του, ενώ στην μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει να μετέχουν όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, ανάλογα με τη δύναμή τους. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Νταβούτογλου και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει 11 χαρτοφυλάκια.

Το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και το εθνικιστικό MHP θα εκπροσωπούνταν με πέντε και τρεις υπουργούς αντίστοιχα, όμως αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024