
Επαγγελματικό Επιμελητήριο: «SOS» για την οικονομία, λόγω εκλογών
Τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας δεν λύνονται μέσω των εκλογικών αναμετρήσεων, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, υποστηρίζοντας ότι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις είναι «πισωγύρισμα» για την οικονομία της χώρας.
Τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας δεν λύνονται μέσω των εκλογικών αναμετρήσεων, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, υποστηρίζοντας ότι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις είναι «πισωγύρισμα» για την οικονομία της χώρας.
«Για τρίτη φορά μέσα στο 2015, οι Έλληνες
καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες. Παρατηρώντας κανείς τα οικονομικά
στοιχεία των περιόδων κοντά σε αυτές τις ψηφοφορίες, παρατηρεί ότι
ουσιαστικά αποτέλεσαν ένα πισωγύρισμα για την οικονομία της χώρας.
»Τα
κρατικά έσοδα σημείωσαν υστέρηση καθώς η πλειοψηφία των πολιτών ανέβαλε
την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ και οι εμπορικές συναλλαγές
μειώθηκαν αισθητά, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επιβολή των capital
controls και τις συνέπειές τους για επιχειρήσεις και εργαζόμενους» δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
«Μόνη λύση για να σταματήσει η ύφεση και να μπει η Ελλάδα σε ανοδική τροχιά, είναι η εθνική συνεννόηση που οφείλουν πρώτα τα κόμματα να εφαρμόσουν. Πρέπει όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να συνεργαστούν αρμονικά, με μόνο στόχο την έξοδο από την κρίση. Να σταματήσουν τα ψεύτικα διλήμματα «ευρώ ή δραχμή» και όλες οι πολιτικές δυνάμεις με πνεύμα ομοψυχίας, να εφαρμόσουν συγκεκριμένες πολιτικές που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, την πρόοδο, την απασχόληση, την ανάπτυξη» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ενοίκια: Τι αλλάζει από 1ης Απριλίου για μισθωτές και εκμισθωτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442