Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χωρίς εσάς, θα είχαμε πεθάνει»: Ήρωες στη Γαλλία οι αμερικανοί στρατιώτες

«Χωρίς εσάς, θα είχαμε πεθάνει»: Ήρωες στη Γαλλία οι αμερικανοί στρατιώτες

Ο Άλεκ Σκαρλάτος, ελληνοαμερικανός, ο Σπένσερ Στόουν και ο Άντονι Σάντλερ, οι τρεις αμερικανοί στρατιώτες σε διακοπές που εξουδετέρωσαν τον ένοπλο που ήθελε να σπείρει το θάνατο στο τρένο της Thalys, έχουν γίνει οι νέοι ήρωες της Γαλλίας: Τα γαλλικά ΜΜΕ παρουσιάζουν εκτενώς το παρελθόν τους ενώ αναμένονται στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο. Παρά την ανακούφιση όμως για το μακελειό που αποτράπηκε, οι ανησυχίες στη Γαλλία επανέρχονται και εξετάζονται τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τρένα που εκτελούν δρομολόγια εξωτερικού.

Ο Άλεκ Σκαρλάτος, ελληνοαμερικανός, ο Σπένσερ Στόουν και ο Άντονι Σάντλερ, οι τρεις αμερικανοί στρατιώτες σε διακοπές που εξουδετέρωσαν τον ένοπλο που ήθελε να σπείρει το θάνατο στο τρένο της Thalys, έχουν γίνει οι νέοι ήρωες της Γαλλίας: Τα γαλλικά ΜΜΕ παρουσιάζουν εκτενώς το παρελθόν τους ενώ αναμένονται στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο για να τους υποδεχθεί ο Φρανσουά Ολάντ.

Παρά την ανακούφιση όμως για το μακελειό που αποτράπηκε, οι ανησυχίες στη Γαλλία επανέρχονται και εξετάζονται τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τρένα που εκτελούν δρομολόγια εξωτερικού.

Μαζί με τους τρεις Αμερικανούς, η παρέμβαση άλλων δύο ατόμων στο τρένο που είχε ξεκινήσει από το Άμστερνταμ και ταξίδευε προς το Παρίσι την Παρασκευή συνέβαλε στο να αποτραπούν τα χειρότερα. Ένας 62χρονος βρετανός και ένας 28χρονος Γάλλος βοήθησαν στην εξουδετέρωση του ενόπλου, όμως οι τρεις νεαροί Αμερικανοί είναι εκείνοι στους οποίους αποδίδεται η ευτυχής κατάληξη.

Επιβάτες εκφράζουν στα γαλλικά ΜΜΕ την ευγνωμοσύνη τους για τους τρεις στρατιώτες: «Χωρίς εσάς θα είχαμε πεθάνει» λένε, όπως αναφέρει η Monde. Ειδικά για τον έναν από τους τρεις, τον 23χρονο Στόουν που όρμησε στον ένοπλο, ακόμη και οι υπόλοποι αναγνωρίζουν πως οι δικές του κινήσεις ήταν καθοριστικές.

«Αν δεν ήταν αυτός θα είχαμε σκοτωθεί» εξήγησε ο 62χρονος Βρετανός που βοήθησε στην ακινητοποίηση του ενόπλου.

Εξετάζονται ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

Η αποτροπή της επίθεσης ωστόσο έχει εντείνει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο ένοπλος, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο 26χρονος Αγιούμπ ελ Χαζανί, από το Μαρόκο, είχε ήδη χτυπήσει «καμπανάκι» στις αρχές τριών χωρών -της Ισπανίας, της Γερμανίας (μέσω της οποίας ταξίδευε) και της Γαλλίας.

Η ανησυχία δεν περιορίζεται στη Γαλλία. Το Βέλγιο -από το οποίο περνούν τα τρένα που συνδέουν Ολλανδία και Γαλλία- ανέφερε πως τις αμαξοστοιχίες θα ελέγχουν από κοινού γάλλοι και βέλγοι αστυνομικοί, όπως ανέφερε ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα, η εταιρεία βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) ανέφερε πως θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα δρομολόγια που συνδέουν τις Βρυξέλλες με την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024