Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, αλλιώς η Σένγκεν κινδυνεύει

Ιταλία: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, αλλιώς η Σένγκεν κινδυνεύει

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει αλλιώς η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει» δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού. Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και κατά συνέπεια πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει αλλιώς η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει» δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος και κατά συνέπεια πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες του Δουβλίνου.

«Οι μετανάστες δεν φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία ή στην Ουγγαρία, αλλά στην Ευρώπη. Και οι κανόνες υποδοχής πρέπει να εξευρωπαϊσθούν» τονίζει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο «η Κομισιόν προσπάθησε να δώσει ώθηση σε μία κοινή ατζέντα μετά την έκτακτη σύνοδο που ζητήθηκε από την Ιταλία, αλλά τώρα στην ατζέντα πρέπει να δοθεί περαιτέρω ώθηση και στήριξη».

Αναφερόμενος στην σημερινή έλλειψη ομοιογένειας στην στάση των χωρών μελών της Ένωσης, ο Πάολο Τζεντιλόνι, υπογραμμίζει:

«Η Ιταλία δεν μοιράζει σχολικούς ελέγχους. Η Γερμανία είναι από τις πιο ενεργές χώρες στις πολιτικές ασύλου και στήριξης μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας. Σε πολλά άλλα κράτη υπερισχύσει η ιδέα ότι οι χώρες που βρίσκονται εκτεθειμένες στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνες τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε να ταπεινωθεί, με ατέλειωτες ώρες διαπραγμάτευσης για τη μετεγκατάσταση λίγων χιλιάδων μεταναστών, από μεμονωμένες χώρες».

Ερωτηθείς για τον ρόλο του ΟΗΕ, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας απαντά: «Τα Ηνωμένα Έθνη, σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, κάνουν ιδιαίτερα σημαντική δουλειά. Αλλά είναι αρκετό; Η αδυναμία του ΟΗΕ προκύπτει έμμεσα, από τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένος ολόκληρος ο κόσμος στην εποχή μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024