Σε θέση μάχης τα κόμματα της Κεντροαριστεράς
Τη διεύρυνση της εκλογικής επιρροής τους επιδιώκουν τα κόμματα που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, έχοντας -όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής- αλληλοσυγκρουόμενες επιδιώξεις. Το Ποτάμι θα επιμείνει στην αυτόνομη κάθοδο τις εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εμφανιστεί έτοιμο για προγραμματικές συνεργασίες με όσες δυνάμεις το επιθυμούν χωρίς να απειλεί την αυτονομία τους.
Τη διεύρυνση της εκλογικής επιρροής τους επιδιώκουν τα κόμματα που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, έχοντας -όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής- αλληλοσυγκρουόμενες επιδιώξεις. Το Ποτάμι θα επιμείνει στην αυτόνομη κάθοδο τις εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εμφανιστεί έτοιμο για προγραμματικές συνεργασίες με όσες δυνάμεις το επιθυμούν χωρίς να απειλεί την αυτονομία τους.
Στο πλαίσιο αυτό συνομιλεί ήδη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, διερευνώντας τις προοπτικές μιας συνεργασίας που θα έχει εκλογικό αλλά συμβολικό αντίκτυπο και ενδεχομένως να δημιουργήσει τον απαραίτητο προθάλαμο και για άλλες συγκλίσεις.
Η ΔΗΜΑΡ όμως αναμένεται ότι θα διασπαστεί, αφού ένα κομμάτι της συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Φ.Κουβέλης δεν έχει παραιτηθεί από την ιδέα της συμπόρευσης με την Κουμουνδούρου.
Το ΚΙΔΗΣO του Γ.Παπανδρέου δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές.
Τέλος, αυτό που ενδεχομένως να ταράξει τα νερά είναι το Δημοκρατικό Κόμμα με πρωτεργάτη τον Αλ.Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η συμμετοχή στις εκλογές θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
- Τομ Χανκς: Το καλοκαίρι του 2027 στις αίθουσες το «The Comebacker»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442