Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Βαρουφάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο Nouvel Observateur από το σπίτι του στην Αίγινα, δήλωσε πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπορεί να είναι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο Nouvel Observateur από το σπίτι του στην Αίγινα, δήλωσε πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπορεί να είναι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, «ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό».

Πάντως παρά τη δήλωσή του -η οποία έγινε πριν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες- δεν είναι ο κ. Βαρουφάκη που θα λάβει την τελική απόφαση για την υποψηφιότητά του, αφού οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστες που θα καταρτιστούν από τα κομματικά όργανα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία, είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024