Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δροσερά μέρη και θεάματα στην Αθήνα

Δροσερά μέρη και θεάματα στην Αθήνα

Ελισάβετ Σταμοπούλου Δροσιά υπάρχει, ακόμα και στην Αθήνα. Τόσο μπαρ με παραμυθένιους κήπους και στιλ που παραπέμπει σε νησί, όσο και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται σε ανοιχτούς χώρους, δίνουν την αίσθηση εκείνη της θερινής απελευθέρωσης χωρίς να απαιτείται να διανύσει κανείς πολλά χιλιόμετρα από την Αθήνα. Τα μπαρ με καλοκαιρινή αύρα Τα κοκτέιλ είναι αναμφισβήτητα […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Δροσιά υπάρχει, ακόμα και στην Αθήνα. Τόσο μπαρ με παραμυθένιους κήπους και στιλ που παραπέμπει σε νησί, όσο και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται σε ανοιχτούς χώρους, δίνουν την αίσθηση εκείνη της θερινής απελευθέρωσης χωρίς να απαιτείται να διανύσει κανείς πολλά χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Τα μπαρ με καλοκαιρινή αύρα

Τα κοκτέιλ είναι αναμφισβήτητα στο «καστ» του καλοκαιριού. Όταν όμως το καστ αυτό πλαισιώνει μια όμορφη αυλή, τότε το «παιχνίδι» γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό. Στο Vinifera Wine Bar (Κηφισίας 317, Κηφισιά), με την ποικιλία κρασιών, τη χαλάρωση, την ανέμελη ατμόσφαιρα και το στοιχείο της lounge να αιωρείται, μπορεί να συναντήσει κανείς κάθε αγαπημένη του καλοκαιρινή συνήθεια. Στο ύφος του μπαρ ταιριάζει το ρητό «λίγο τζίντζερ, λίγο κρασί και το Viniferion μου», αφού το τελευταίο συνιστά ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ του μαγαζιού.

Ο δυόσμος συνδυάζεται με λευκό κρασί και lime, ενώ υπάρχει και ο συνδυασμός εκείνος που θέλει το ροζέ κρασί να παντρεύεται το τζιν και το καμπάρι.

Άλλο ένα μέρος που σφύζει από δροσιά το T.A.F (Νορμανού 5, Μοναστηράκι), ένα καλλιτεχνικό στέκι όπου μπολιάζει η ηρεμία με την έξοδο. Η αυλή του χρονολογείται από το 1870, και ανοίγει τις πύλες της στο κοινό με χαλαρή jazz και soul μουσική.

Και το καλό «τριτώνει». Με θέα τον Ιερό Βράχο και ποιοτική κουζίνα, το «Συν Αθηνά» συνεχίζει να αποτελεί στολίδι του Θησείου, συνδυάζοντας το δροσερό και μοντέρνο με την Αρχαία Αγορά. Οι καφέδες και τα σάντουιτς είναι δυνατά χαρτιά του μαγαζιού.

Παράσταση, βράχια και…αεράκι

Θέατρο με «νόμους» καλοκαιριού και δροσιάς, είναι μια ακόμη αγαπημένη συνήθεια ειδικά όταν με ένα ιστορικό φόντο, κάτω από το φεγγάρι και με φωνές που φέρνουν μνήμες από αρχαιότητα, ανεβαίνουν ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Αξίζει να δει κανείς τις «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Θέατρο Πέτρας, το Σάββατο 29 Αυγούστου. Η παράσταση συνδυάζεται με την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, και τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Από την τραγωδία στην κωμωδία, με τη Φιλοθέατον να παρουσιάζει την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, Αχαρνής, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στην Αφετηρία Μαραθώνιου Δρόμου.

Πρόκειται για την μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του καλοκαιριού, την παράσταση που για πρώτη φορά στα χρονικά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους στην Επίδαυρο με επιτυχία.

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα ανεβαίνει με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

Λίγο νωρίτερα, κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής που θα παρουσιάσει παραστάσεις από το ελληνικό ρεπερτόριο, και θα διαρκέσει από τις 24 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Την αυλαία του Φεστιβάλ Ηλιούπολης, τη Δευτέρα, ανοίγει ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

Δωρεάν καιλοκαιρινό σινεμά

Τα θερινά σινεμά είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ο εραστής τους καλοκαιριού. Κινηματογράφοι όπως οι «Μαριλένα» και «Μελίνα» που άνοιξαν μετά από καιρό, πλατείες και δρόμοι δήμων που μετατράπηκαν σε καλοκαιρινά σινεμά, έρχονται να επιβεβαιώσουν περίτρανα την κυριαρχία της αγαπημένης συνήθειας του καλοκαιριού.

Μένοντας στο συγκεκριμένο πλαίσιο και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη συνεισφορά του 5ου Athens Open Air Film Festival, που προσφέρει δωρεάν την εμπειρία της παρακολούθησης ποιοτικής ταινίας σε ιστορικό χώρο, αξίζει να δει κανείς τις «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» (1977) του
Στίβεν Σπίλμπεργκ στο Θέατρο Λυκαβηττού στις 26 Αυγούστου. Στην κορυφή του αθηναϊκού λόφου, το φεστιβάλ παρέχει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει εκθαμβωτικά ειδικά εφέ, αλληγορία και έξυπνα τεχνάσματα φαντασίας.

Η μουσική στους ρυθμούς της δροσιάς

Οι καλοκαιρινές συναυλίες αποτελούν πάντα ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του Αυγούστου. Κάνοντας μια βόλτα, μπορεί να επισκεφθεί κανείς κάτω από την πανσέληνο το Αμαλιείο Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου, όπου καταφθάνει ο Κώστας Μακεδόνας παρέα με τη Ζωή Παπαδοπούλου και έξι εξαιρετικούς μουσικούς στις 29 Αυγούστου.

Θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και τραγούδια μεγάλων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λοΐζος, Νικολόπουλος κ.ά.) με το μοναδικό του τρόπο.

Φωνή που καθηλώνει, ο Μάριος Φραγκούλης θα παρουσιάσει τη συναυλία Αθήνα – Μπουένος Άιρες την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο, στην Κηφισιά. Μετά τις διακοπές και με την καλοκαιρινή διάθεση να μην έχει ακόμη ξεθωριάσει, το «ταξίδι» προβλέπεται ξεχωριστό.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024