Σάμος: Έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει για το μεταναστευτικό
Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον πρωθυπουργό. Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ταχύτερη ταυτοποίηση των μεταναστών ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκος.
Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον πρωθυπουργό.
Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να αναζητηθούν επειγόντως λύσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού, για την ενίσχυση των λιμενικών και αστυνομικών αρχών και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα, να αγοράσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέκα ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα, πρότεινε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.
Με τους υπολογιστές αυτούς που θα διατεθούν στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, θα λυθούν τα προβλήματα συνωστισμού που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα νησιά, όπως εκτιμά ο κ. Χατζημάρκος αφού η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα.
Ηδη, η πρότασή του έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να γίνει δεκτή.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής