Σάμος: Έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει για το μεταναστευτικό
Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον πρωθυπουργό. Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ταχύτερη ταυτοποίηση των μεταναστών ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκος.
Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον πρωθυπουργό.
Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να αναζητηθούν επειγόντως λύσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού, για την ενίσχυση των λιμενικών και αστυνομικών αρχών και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα, να αγοράσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέκα ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα, πρότεινε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.
Με τους υπολογιστές αυτούς που θα διατεθούν στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, θα λυθούν τα προβλήματα συνωστισμού που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα νησιά, όπως εκτιμά ο κ. Χατζημάρκος αφού η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα.
Ηδη, η πρότασή του έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να γίνει δεκτή.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων