Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασύρθηκαν οι σοροί όλων των επιβαινόντων της πτήσης στην Παπούα

Ανασύρθηκαν οι σοροί όλων των επιβαινόντων της πτήσης στην Παπούα

Οι χειρότεροι φόβοι για τους επιβαίνοντες της πτήσης της Trigana Air που συνετρίβη στην Παπούα επιβεβαιώθηκαν: Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν τις σορούς και των 54 που επέβαιναν από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους. Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης και το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, από το οποίο ελπίζουν σε στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας.

Οι χειρότεροι φόβοι για τους επιβαίνοντες της πτήσης της Trigana Air που συνετρίβη στην Παπούα επιβεβαιώθηκαν: Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν τις σορούς και των 54 που επέβαιναν από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.

Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης και το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, από το οποίο ελπίζουν σε στοιχεία για τα αίτια της τραγωδίας.

Τα ινδονησιακά συνεργεία έφτασαν στο δύσβατο σημείο και κατάφεραν μέχρι το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) να ανασύρουν σχεδόν το σύνολο των σορών. Οι πρώτες αναφορές ήθελαν το αεροσκάφος να έχει διαλυθεί.

«Έχει γίνει κομμάτια και ένα μέρος του έχει καεί» ανέφερε ο Χένρι Σοελίστιο, επικεφαλής της επιχείρησης.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο με προορισμό το Οξιμπίλ, συνετρίβη υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες περίπου 12 χλμ από το αεροδρόμιο που θα προσγειωνόταν. Ο πιλότος δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Στο αεροσκάφος βρισκόταν επίσης ομάδα που μετέφερε σε μετρητά (περίπου 420.000 ευρώ) κεφάλαια που θα διανέμονται σε φτωχούς κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών -τακτική που δεν είναι ασυνήθιστη για αποκομμένες περιοχές. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως θα μπορούσε να υπάρχει σχέση με τα αίτια της συντριβής.

Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονταν πέντε παιδιά. Η Trigana Air έχει την έδρα της στην Τζακάρτα και από το 2007 βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024