Ο χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να βίαζε αμερικανίδα όμηρο
Θύμα βιασμού από τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να είχε πέσει η αμερικανίδα εθελόντρια Κάιλα Μίλερ, η οποία κρατείτο όμηρος και σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού. Η 26χρονη είχε απαχθεί το 2013 και σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Θύμα βιασμού από τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να είχε πέσει η αμερικανίδα εθελόντρια Κάιλα Μίλερ, η οποία κρατείτο όμηρος και σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού.
Η 26χρονη είχε απαχθεί τον Αύγουστο του 2013 και σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC, ο αλ Μπαγκντάτι είχε οδηγήσει την Μίλερ στο σπίτι του Αμπού Σαγιάφ, ηγετικού στελέχους των τζιχαντιστών που σκοτώθηκε τον Μάιο.
Ο ίδιος επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του Σαγιάφ και την κακοποιούσε σεξουαλικά.
Αμερικανοί αξιωματούχοι επικαλούνται τις μαρτυρίες δύο νεαρών κοριτσιών που κρατούνταν σκλάβες στο ίδιο σπίτι και απελευθερώθηκαν μετά την επιχείρηση στην οποία έχασε τη ζωή του ο Αμπού Σαγιάφ.
Η Κάιλα Μίλερ μεγάλωσε στην Αριζόνα. Μετά το πέρας των σπουδών της ταξίδεψε στην Ινδία, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη με σκοπό να βοηθήσει πρόσφυγες.
Το 2012 πέρασε τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, προκειμένου να εργαστεί σε δανέζικη ΜΚΟ που βοηθούσε πρόσφυγες από τη Συρία.
Στις 4 Αυγούστου 2013 απήχθη από τζιχαντιστές. Τον περασμένο Φεβρουάριο σκοτώθηκε στη διάρκεια των βομβαρδισμών των συμμαχικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, κατά άλλη εκδοχή σκοτώθηκε από τους ίδιους τους τζιχαντιστές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



















![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442