Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τόσο σκληρό πρόγραμμα

Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τόσο σκληρό πρόγραμμα

Για «τρίτο μνημόνιο» και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, έκανε λόγο το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ένα 24ωρο μετά το «παρών» που δήλωσε στην ψηφοφορία στη Βουλή. Ως προς τις εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για πρόωρες εκλογές, ο κ. Μητρόπουλος τίς χαρακτήρισε «ανόητες».

Για «τρίτο μνημόνιο», και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», που όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, έκανε λόγο το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ένα 24ωρο μετά το «παρών» που δήλωσε στην ψηφοφορία στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που στάθηκε αφορμή για να χάσει την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας».

Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι έχουν εκρηκτική δημοφιλία. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.

«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (…) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (…) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024