Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεϊμαράκης: Θα σταματήσουμε τη διάλυση της χώρας

Μεϊμαράκης: Θα σταματήσουμε τη διάλυση της χώρας

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα ψηφίσει ξανά νομοσχέδιο εάν δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας, έστειλε ο Β.Μεϊμαράκης μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, δήλωσε όμως την ετοιμότητα της ΝΔ για μια αναμέτρηση εάν αυτό αποφασιστεί. Ως προς τα μέτρα, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα φορολογικά ζητήματα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν κυβερνά, σημειώνοντας πως η ΝΔ θα σταματήσει τη διάλυση της χώρας.

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ξανά νομοσχέδιο εάν δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και του λαού, έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας, το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, αλλά δήλωσε την ετοιμότητα της ΝΔ για μια αναμέτρηση εάν αυτό αποφασιστεί.

«Ποτέ δεν φοβηθήκαμε τη βούληση των πολιτών» ανέφερε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ της ΝΔ. Τόνισε, όμως, ότι οι εκλογές θα πάνε τη χώρα αρκετά πίσω και θα ανακόψουν την πορεία της οικονομίας.

«Θα χάσουμε 2 – 2,5 μήνες από μία περίοδο πολύ κρίσιμη για την ανόρθωση της οικονομίας και αυτό ίσως οδηγήσει σε ακόμα χειρότερο μνημόνιο» είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «σουρεαλιστική» την εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή το τελευταίο διάστημα, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζουν και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερψηφίζουν.

«Δεν μπορεί να ψηφίζει η αντιπολίτευση και εσείς να την προκαλείτε. Αυτό δεν θα συνεχιστεί. Πρέπει να βρείτε λύση και να επαναφέρετε τη σταθερότητα.Αν πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, κάντε τις κι εμείς θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε. Αρκεί να σωθεί η χώρα» είπε.

«Το ‘πρώτη φορά αριστερά’ θα γίνει ‘τελευταία φορά αριστερά’ και με καταψήφιση από τους δικούς σας βουλευτές. Είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες που εσείς κατασκευάσατε» συνέχισε, απευθυνόμενος προς τον Αλ.Τσίπρα.

«Υφαρπάξατε την ψήφο μιας μερίδας του λαού και τώρα την πληρώνουμε όλο μαζί. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη, πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν είστε κυβερνήτης και μάλιστα εξαφανισμένος. Έπρεπε να ήσασταν εδώ όταν έγινε το μπάχαλο το πρωινό, όταν έγινε τον μπάχαλο το απογευματινό» είπε προς τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ορθώς η πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να υπερασπιστεί τα όσα είπε, καθώς όντως «εκβιαζόμαστε». «Από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο της αυτή η Βουλή, μόνο κατεπείγοντα συζητάμε, όλα σε ένα άρθρο» είπε, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για την εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή, λέγοντας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως «κάποιος την επέλεξε».

«Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι η πλήρης διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και του Κοινοβουλίου και η πλήρης διάλυση της χώρας, αλλά την πλήρη διάλυση της χώρας η ΝΔ θα την σταματήσει» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως η ΝΔ δεν θα συμμετέχει σε πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι στο εξής η στάση της ΝΔ θα είναι τελείως διαφορετική απέναντι στα νομοσχέδια που θα κατατεθούν προς ψήφιση. «Μην μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου».

«Θα ψηφίζουμε ό,τι είναι προς το συμφέρον του λαού και αφού βεβαιωθούμε ότι το διαπραγματευτήκατε σωστά» είπε, προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ θα είναι σε συνεννόηση με τους εταίρους. «Μαθαίνουμε ότι κάποιες προτάσεις που τώρα παρουσιάζετε ως προτάσεις του κουαρτέτου, είναι δικές σας προτάσεις» τόνισε.

Προανήγγειλε, μάλιστα, τη δημιουργία ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν πλήρως το μνημόνιο, ενώ ανακοίνωσε και την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου που θα παρουσιάσει η ΝΔ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Απευθυνόμενος προς τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Είσαι ο πρώτος μνημονιακός πλέον, θα το καταλάβετε ότι είστε πλέον μνημονιακοί». Παράλληλα, άσκησε εμμέσως κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως «όταν πήγαμε στους εταίρους με τα πουκάμισα έξω και τα χέρια στις τσέπες τα χάσαμε όλα».

Ανταπαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν προτείνει την προσφυγή στις κάλπες, αλλά αντιθέτως υπουργοί της κυβέρνησης είναι εκείνοι που αναφέρονται δημοσίως σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Σας ζήτησα να ξεκαθαρίσετε και να σταθεροποιήσετε το κλίμα. Είπα ότι από τη Δευτέρα πρέπει να βρείτε λύση, μαζεύοντας τους βουλευτές σας και την πρόεδρο της Βουλής. «Στέκεστε εδώ γιατί η ΝΔ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη» τόνισε.

Μάχη για τους αγρότες

Αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε έντονο ύφος την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αύξηση της φορολογίας στους αγρότες, αλλά και σε ρυθμίσεις όπως η αλλαγές στη διάθεση του φρέσκου γάλακτος.

«Θα δώσουμε μάχη για να μην περάσει η αύξηση της φορολογίας στους αγρότες. Μη θεωρείτε δεδομένη την ψήφο της ΝΔ τον Οκτώβριο εάν φέρετε τα μέτρα αυτά χωρίς να τα έχετε διαπραγματευτεί. Πιστεύουμε στην ισχυρή Ελλάδα, που θέλει ισχυρή περιφέρεια, περιφέρεια που θέλει ισχυρούς αγρότες και κτηνοτρόφους» υπογράμμισε.

Επέκρινε, επίσης, την απόφαση για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία. «Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει την επιβολή ΦΠΑ στην παιδεία» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας την απορία του γιατί η κυβέρνηση δεν το αντέτεινε αυτό στους θεσμούς.

«Έχετε καταλάβει ότι καταργείτε το ΕΚΑΣ, έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει στα νησιά και στον τουρισμό;» συνέχισε και καταλήγοντας διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της ΝΔ «να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024