Το μνημόνιο είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, βαθαίνει τη φτώχια του λαού, κατηγόρησε την κυβέρνση ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς το το «μνημόνιο του αίσχους».

Το τρίτο μνημόνιο είναι και τυπικά γεγονός, με τις υπογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είναι άξιοι συνεχιστές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όλοι μαζί θα ψηφίσουν τον νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού, τόνισε.

Μάταια ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση προσπαθούν να εμφανιστούν ότι παίρνουν μέτρα προς το συμφέρον τον λαϊκών αναγκών, έχουν καταθέσει το νέο μνημόνιο του αίσχους, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου, έχοντας το μυαλό της στις ερχόμενες πρόωρες εκλογές.

Σημείωσε ότι η νέα συμφωνία βαθαίνει τη φτώχεια του λαού. Το μνημόνιο είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για την απανθρωπιά και τη βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο κονιορτοποιούν ότι δεν κατάφερε να συντρίψει κάποιο από τα προηγούμενα μνημόνια, σημείωσε. Ο λαός καλείται να πολεμήσει τη νέα συμφωνία με νύχια και με δόντια, τόνισε.

«Ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ελληνικός λαός καλείται να αντιπαλέψει, αυτή την νέα συμφωνία με νύχια και με δόντια, είπε ο κ. Κουτσούμπας, απαριθμώντας τα βαριά πλήγματα που θα δεχθούν τα λαϊκά στρώματα και κάνοντας στην συνέχεια λόγο για συνδυασμένη επίθεση που δέχεται ο λαός μέσα κι έξω από τη χώρα, με σαφή στόχο να τον αλυσοδέσουν με νέες επαίσχυντες συμφωνίες για τα επόμενα 50 και περισσότερα χρόνια.

Αναφέρθηκε στην προειδοποίηση εκ μέρους του ΚΚΕ, στον ελληνικό λαό ότι η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικη και πρόσθεσε ότι όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, κυρίως τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αυτό το ιδιότυπο σύμπλεγμα μαζί με όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης- από τη ΝΔ έως την ΧΑ- έχει τη βάση του στο εντευκτήριο της αστικής διαχείρισης που λέγεται ΕΕ με ότι αυτό συνεπάγεται ως εργαλείο εφαρμογής και νομιμοποίησης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Χαρακτήρισε το μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ως προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, και ολοκλήρωση του κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ ως «γλυκανάλατων σοσιαλιστών».

Τόνισε ότι η καλύτερη υπηρεσία που προσφέρει στο σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνίσταται στο ότι χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, αλυσοδένει τον λαό στις επιλογές της αστικής τάξης, και πρόσθεσε ότι η διακρατική καπιταλιστική ένωση που λέγεται ΕΕ, βασικό ρόλο ύπαρξης έχει την υποδούλωση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και προς επίτευξη αυτού του σκοπού δουλεύουν όλοι οι μηχανισμοί της.

«Για ένα είστε προβλέψιμοι: Δεν θα διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και την βία προκειμένου να περάσετε όλα τα μέτρα», είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας «όμως, όσο και να τροχίζετε την λαιμητόμο, κάποια στιγμή οι λαοί, θα αφήσουν το σκοινί και θα βρεθείτε στη τροχιά της».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «γνωστούς και μη εξαιρετέους» που ετοιμάζουν νέο γύρο ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών, παροπλίζοντας το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Επέρριψε μεγάλες ευθύνες σε όσους βουλευτές εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από το βάθος των ανατροπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είπε πως είναι είτε αδιάβαστοι ή υποκρίνονται, και πρόσθεσε πως αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος στον οποίο ορκίζονται.

Χαρακτήρισε την διπλοπροσωπία και την διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ ως συνταγή για τις διαπραγματεύσεις.

Η εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους προς όφελος του λαού, γιατί θα στηρίζει την κοινωνική παραγωγή με κίνητρο την κοινωνική ευημερία στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό. Αυτή είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ